Diskuze

Loterie jsou proti automatům marginální, říká bojovník proti hazardu

Poslanci budou hlasovat o­ vyšším zdaněním loterií. Martin Svoboda ze sdružení Občanů proti hazardu však namítá, že stát trestá méně škodlivé hry. Více zdanit by se podle něj měly výherní automaty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Nechci hodnotit úroveň zdanění hazardu u nás. Od toho by meli být odborníci. Ale odborníkem zcela určitě není pán Svoboda nebo jeho kamarád Hollan. Každý se živí jak umí a za tyto dva pány hovoří jejich minulost (viz např. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Brandtner-Petr-Samozvany-bojovnik-proti-hazardu-prisel-o-penezovod-z-Brna-595484) a jejich populistické výroky.

Na debatu samozřejmě je to, že téměř vždy vyšší sazba daně znamená nižší výběr daně v absolutní hodnotě, což se v minulosti se zavedením nové daně z hazardních her stalo a stane se to opět i nyní, pokud Parlament vyšší sazby schválí.

A samostatnou kapitolou je, proč v době konjuktury (bohužel končící) máme stále schodkový rozpočet a k čemu by ty vyšší daňové výnosy, o kterých fantazíruje ministryně financi, byly vlastně použity. Státní rozpočet je bohužel bezedná žumpa a je pro mne překvapením, že premiér, holedbající se řízením státu se stejnou odpovědností jako u vlastní firmy, může dlouhodobý schodkový rozpočet akceptovat. Že by chyběly ty dotace, se kterými umí osobně tak dobře hospodařit? :-)

Každopádně přejme úspěch našim basketbalistům dnes od 15 hodin[>-]R^

1 0
možnosti
KD

jediny dovod je fakt, ze podradny praskac Babis potrebuje penize na uplaceni svych celedinu, pardon volicu

2 0
možnosti
Foto

Po dlouhé době se dá říci, že co se týče proherních automatů, tak celkově se podařilo jejich počet rázně snížit. Ovšem vše se přesunulo na internet. Rozhodně se lidé nepřesunuli od automatů ke sportce. Spíše na sportovní sázky, a také, hrají automaty na internetu. Tam je ještě prostor pro řádnou regulaci.

0 2
možnosti
ZP

Ruletu na serveru nekde v Číně fakt nezregulují.

3 0
možnosti

V73a51š30e72k 60Ř30í21h89a

10. 9. 2019 19:45

No jen bych řekl že po posledním zákonu omezujícím automaty klesl počet hracích automatů o cca 70%. Jen v mém okolí cca v 15 km zavřely skoro všechny herny či kasína. K tomu bych ale doplnil že je v mém okolí tak 8-10 sázkových kanceláří. Plus se stačí podívat kolik jich je na internetu.

suma sumárum je jasné že se hazard přesunul právě sem. Proto mě přijdou slova tohoto pána hodně alibistická. Pokud chce postupovat proti hazardu, měl by jít i touto cestou. Ježe to by se nesměl bát že Hnilička a další sportovní papaláši přijdou o tučné odměny.

2 3
možnosti
JS

J93a76n 59S46k91á83l13a

10. 9. 2019 21:33

Tak ten loterijní zákon někdy před dvěma nebo třemi lety šel hodně na ruku českým sázkovým kancelářím. Zcela jim odrovnal zahraniční konkurenci. Snížily se výrazně limity na hotovostní výběr (větší pravděpodobnost, že peníze či nevyberete, tak prohrajete).

1 0
možnosti
PS

Zákon byl možná připravován horkou jehlou a s jistou dávkou patriotismu. Na druhou stranu i díky němu vyplácí tuzemská kasina docela slušné bonusy. Třeba tady: https://cz-casino.cz/ktera-online-kasina-rozdavaji-penize-zdarma/

0 0
možnosti