Diskuze

Hackathon pokračuje, systém k dálničním známkám je ze tří čtvrtin hotový

Práce na novém IT systému k elektronickým dálničním známkám, který vytváří na veřejném hackathonu šedesát programátorů, jsou ze tří čtvrtin hotové. Celý systém mají účastníci dokončit v neděli večer. Akci navštívil předseda Pirátů Ivan Bartoš, v neděli chce přijít i premiér Andrej Babiš s ministrem průmyslu Karlem Havlíčkem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Tak nejlevněji by samozřejmě vyšlo zůstat u nalepovacích známek s tím, že by se našla tiskárna schopná nabídnout nižší cenu za kus než současných cca 65,- Kč. Trochu do polygrafie fušuji a při několikamilionovém nákladu by i 6,50 Kč za kus byla pro tiskárnu hodně dobrá cena.

Druhou nejlevnější variantou by pak bylo nechat dálnice pro osobní auta zadarmo.

1 0
možnosti
JK

J37i46ř93í 52K98o65l92á98ř

26. 1. 2020 21:02

aby si tam neudělali zadní vrátka pro svoje SPZky :D jinak jim samozřejmě držím pěsti, super projekt R^

0 0
možnosti
MM

60 ročních známek je i tak zlomková cena.

0 0
možnosti
VP

V40í25t 65P92r79č26í72k

26. 1. 2020 18:14

Jistě bude pokračovat i dehonestace inciátora akce Tomáše Vondráčka, která na tomto webu předevčírem již začala. Že "prý" vydělával na státních zakázkách (Později byl titulek upraven do o něco přijatelnější podoby). To tak, aby se někdo tímto způsobem stavěl proti babišovskému vyžírání peněz z rozpočtu! V životním zájmu firem typu Agrofertu je, aby se na něm nic neměnilo.

2 2
možnosti
MS

A co bude následovat? IT - státní je žumpa

0 0
možnosti
EN

E44w90a 54N45o75v15o60t83n97á

26. 1. 2020 18:00

Když jim prišel poradit vrchní svazak bartos tak je to v kabeli ;-D;-D;-D kdyby se raději učil vázat kravatu. ;-D

0 0
možnosti
JK

Bude to asi šité horkou jehlou, takže se spoustou chyb. Ale za 3-4 týdny by se to dalo zvládnout. Spíše jde o ukázku toho, že to jde, když se chce a nestojí jim za zády ti, co se chtějí na státní zakázce jen napakovat.

0 0
možnosti
PM

A pak dodělat zbytek dodávky, protože cena nebyla jen za eshop (ač i mně se to celkově zdálo drahé)

0 0
možnosti
PB

A zakoupit, převzít a upravit systém např. od Slováků by přišlo na kolik?

0 1
možnosti
PK

P88e39t78r 39K50ř71í26ž

26. 1. 2020 16:39

To se neda odhadnout, ale v krajnim pripade by to mohlo byt i horsi nez zacit "znova".

3 0
možnosti
TZ

Aneb, jak vyvařit 400000000,- za tři dny.

0 0
možnosti
PV

Že média premiéra Andreje Babiše fungují podle toho, jak zrovna potřebuje jejich majitel, je dlouhodobě známá věc. Aktuálně se server iDNES.cz rozhodl očernit podnikatele Tomáše Vondráčka, který inicioval naprogramování IT systému na elektronické dálniční známky zdarma. A co následuje? Očerňování.

Server Týden.cz zveřejnil „původní zprávu“ o Vondráčkově firmě, která získala peníze ze státních zakázek. Na tom by nebylo nic divného, společnost má dle Hlídače státu smlouvy například s CzechTourism nebo s Prahou. Zpráva končí naprosto zavádějícím sdělením, které navíc do zpravodajství vůbec nepatří: „Tomáš Vondráček to možná se svojí iniciativou – pracujme pro stát zadarmo – určitě myslel dobře. Ale je také docela dobře možné, že tato jeho akce bude mít nějaké pokračování, které nejvíce pomůže právě firmám, které ovládá.“

Dodejme, že tato „původní zpráva“, která navíc nenese znaky žánru zprávy, je podepsaná redakcí, nikoli konkrétním jménem. A stejně je tomu na serveru iDNES.cz, který patří do holdingu Andreje Babiše a který informaci čirou náhodou převzal. Autorem je „iDNES.cz“ a o Vondráčkovi se zde píše například toto: „Z veřejných peněz si však berou i jeho další firmy, třeba společnosti Engine Room nebo Young Blood.“

3 0
možnosti
JK

Babiše bych tam nepouštěl, bude si jistě dělat seznam, kdo připravil ANO o tučnou provizi :-/

3 1
možnosti