Václav Fischer

Václav Fischer | foto: David Votruba, iDNES.cz

Fischer: Komárkovi bych znovu svoji firmu neprodal

  • 35
Václav Fischer si po revoluci užíval dny slávy. Byl nejoblíbenějším politikem, senátorem, králem českých dovolených. Mluvilo se o něm jako o prezidentu republiky. Před čtyřmi lety se ale vše začalo měnit. Fischer prodal svou firmu podnikateli Karlu Komárkovi a od té doby se s ním soudí. Ve hře jsou miliardy.

Komárkovo impérium žádá po Fischerovi už bezmála miliardu korun, což jsou uznané pohledávky ve Fischerově osobním konkurzu. Ten byl na něj vyhlášen v roce 2005. - více zde

ODPOVĚDI VÁCLAVA FISCHERA ČTĚTE ZDE

Nejoblíbenější český politik roku 2000 v on-line rozhovoru řekl, že měl svou cestovní kancelář v minulosti prodat někomu jinému než Komárkovi ze skupiny KKCG: "Po bitvě je každý generál, ale kdybych se mohl rozhodnout znovu, určitě bych do tohoto obchodu nešel a vybral si jiného investora. Zájemců bylo více."

"Při záchraně Cestovní kanceláře Fischer jsme věřili věcem, které nám pan Fischer tvrdil. Bohužel s postupem času jsme postupně zjišťovali, že se věci mají úplně jinak a že nám pan Fischer neříkal pravdu a řadu věcí zatajil. Se současnou znalostí věcí bychom nikdy tuto investici nerealizovali,“ kontroval ředitel komunikace KKCG Dan Plovajko.

Sám Fischer jakékoliv závazky vůči Komárkovi odmítá a tvrdí, že to je on, kdo o vše kvůli němu přišel. Na dobu, kdy na něj český soud vyhlásil konkurz, vzpomíná hořce.

"Byl jsem protiprávně a v naprostém rozporu s právem EU připraven o veškerý majetek,"prohlásil. "Podal jsem dovolání k Nejvyššímu soudu a věřím, že tento protiprávní konkurz bude brzy zrušen," dodal.

Obrázek

Tyto dva boeingy stojí na ruzyňském letišti ladem více než dva roky. Podle Fischera tím vznikají na letadlech stamilionové škody.

Fischer, který se mezitím vzdal českého občanství, nyní zvažuje, že povede jménem společnosti AMF, která mu ze tří čtvrtin patří, s Českem arbitráž za zmařenou investici. Špatná rozhodnutí českých soudců mu prý neprávem znemožňují disponovat dvěma boeingy a vzniká mu tak škoda v řádech stamilionů korun. - více zde

Na dotaz čtenáře, který se ptal na to, proč má český občan platit důsledky krachu Fischerovy firmy, podnikatel odpověděl: "Byl bych velmi nerad, kdyby měli něco platit lidé. Věřím, že hamburskou společnost AMF odškodní lidé, kteří škody způsobili."

Na Česko prý ale Fischer nezanevřel a naopak rád by v něm dál rozvíjel svůj byznys. "Přes neblahé zkušenosti jsem v Čechách rád a snažím se sem jezdit tak často, jak to jde. Věřím, že se na český trh pod mým vedením časem dostane i Fischer Reisen nebo Fly Fischer," uvedl.


Kdo je Václav Fischer

Narodil se v Praze v roce 1954, vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V roce 1978 ale republiku opustil a odešel do Německa. Tam spustil podnikání v cestovním ruchu a tam také vydělal první miliony.

Po revoluci začal podnikat v Česku a Čechům ukázal, jak se jezdí na dovolenou.  V letech 1999−2002 působil jako senátor.

Jakkoliv se mu ale dařilo na politické scéně, byznys mu tolik nevycházel. Firmu byl nucen prodat a do společnosti se tak dostala postava Karla Komárka. Sám z cestovní kanceláře, kde nejprve Komárkům prodal 75 procent akcií, odešel na začátku roku 2004 kvůli neshodám s novým vedením. Nyní vede řadu soudních sporů.

, ,