Diskuze

Nekonečné zdražování elektřiny. Ceny ohrožují odběratele i ekonomiku. Kdy se zastaví?

Přichází cenový skok, který možná jednou vstoupí do učebnic ekonomie. Elektřina pro domácnosti může během podzimu zdražit i o více než 20 procent. Dodavatelé vesměs s úpravou cen vyčkávají, ale nic jiného jim nezbude. Na burze, kde si elektřinu pro zákazníky zajišťují, stouply od ledna ceny dodávek na příští rok skoro na dvojnásobek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyby jste volili strany jako Svobodné, kteří už dávno varovali před GreenDealem. Tak by jste tady tak hloupě nediskutovali

PirStan je pro zdražování elektřiny (GreenDeel) - hlásí se k tomu

SPOLU je pro zdražování elektřiny (GreenDeal) - ještě v dubnu pan Fiala psal na facebooku příspěvek (pořád ho tam má) že GreenDeal vidí jako velkou příležitost pro naší ekonomiku.

Babiš a Hamáček jsou také pro Green Deal. Babišovo poslanci sedí ve frakci která ALDE která je pro GreenDeal.

Takže volte TSS. Volte zdravý rozum.

0 0
možnosti

Přes mocenským nástroj emisních povolenek, kterým se skrytě a neúměrně zvyšují daně ze všeho, se pohání inflace do nebezpečných výšek. Takto koncentrované peněžní prostředky se nekontrolovaně přesouvají do kapes miliardářů, kteří se o nic nezasloužili. To, že mantra boje proti oteplování je jen zastírací a falešná se dá dokázat snadno tím, že za tímto údajným bojem nejsou žádné výsledky a dokonce ani žádné hmatatelné výsledky být nemůžou. Všechny předložené výpočty dokazují, že žádný z programů, které mají omezit lidskou produkci CO2, ji nějak podstatně neovlivňují. Proto se už politici takové výpočty a důkazy, že tento boj je legitimní, ani nesnaží předkládat. A to je také důvod, proč lidé už vycítili, že jde jen o politickou propagandu a tunelování veřejných zdrojů.

0 0
možnosti

Tak hlavně home office pro 2 lidi, to jsou 2 počítače, 2 externí monitory, trouba, mikrovlnka, světlo, hi-fi...

0 0
možnosti

Zastavit by se mohlo, jen kdyby si všichni lidi řekli, že jim stačí poloviční platy mzdy a důchody. Místo toho každý závodí, aby nebyl podprůměrný a tak žene ceny všeho raketou.

0 0
možnosti

Ty jo co ctenar idnes to promovaný ekonom. Jako vlastně ve všem. Tady bylo vždycky hodne rozumbradu o odborníků se školou života.

2 2
možnosti

co jako chceš rozebírat na tom, že se zdraží elektrika, ekonome, promovanej

3 0
možnosti

Je Dobre, ze elektřina zdražuje. Žádný problem to není a aspoň bude ČR na elekt vydělávat CEZ by měl mít pristi rok zcela rekordní zisky a to je Dobre.

1 6
možnosti

ČR bude vydělávat a ty budeš prodělávat

2 0
možnosti

Nerada to říkám, ale v rámci ekologie bude dobře, že se sníží ekonomická úroveň lidí.. lidé nebudou tolik cestovat a nebudou tolik nakupovat, tím pádem se sníží produkce nebezpečných solidní apod. Ale stačilo by výrobu přesunout z Číny někam blíž a přestat lítat po světě kvůli zbytečnostem.. vím, že spousta lidí lítá opravdu zbytečně..

7 6
možnosti

Ano, to by mělo být to první. Zakázat létání pro zábavu. :-) Ale to EU neudělá. Zavede sice daň na letecký petrolej, ovšem zároveň udělí výjimku pro soukromé tryskáče boháčů. Tak o čem to je??

4 0
možnosti

J23a72n 94H31a17j23s83k38ý

18. 9. 2021 9:54

Řešení pro nás je stavět JE a také uhelné elektrárny. Uhelné elektrárny se postaví rychleji a levněji. A až Green deal v EU a hlavně v Německu, zaviní každodenní blockouty budou tyto státy naši elektrickou enegii platit zlatem.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 4
možnosti

Zapamatujte si spojení ... chceme být soběstační ... na projekt byla schválena dotace ... .

5 2
možnosti

Green Deal je spolehlivý recept, jak udělat ze střední třídy nižší třídu, z nižší třídy žebráky a z evropského průmyslu neefektivní výrobny tržně neopodstatněných produktů. Zaplatíme to v prvé řadě my a naše děti nám za to budou spílat. Ale stejně bude nejvíce lidí volit Babiše, který to podepsal, Fialu z ODS, který tvrdí, že se s tím "musíme smířit" a o Pirátech už netřeba jakýchkoli slov.

20 0
možnosti

si o tom myslím to, že se s tím nesmíříš, ale stejně ti to nepomůže

0 1
možnosti