Diskuze

Soused se zadlužil, platí za něj celý dům. Družstva dluží v průměru milion

Kdo si chce koupit byt nebo podíl v bytovém družstvu, měl by se kromě tradičních otázek typu „jak je byt velký“ a „kolik za něj chcete“ zeptat i na to, jak velké dluhy před sebou správce valí. Protože pokud se v domě najde byť jediný vlastník nebo nájemník, který neodvádí dohodnuté poplatky, může jít o statisícové sumy. A ty nakonec zaplatí ostatní vlastníci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Byt vlastní družstvo. Tak nechápu, v čem je problém. Dát k soudu a dlužníka připravit o členství (a byt).

5 0
možnosti
ZH

Byt je zastaven u banky, která má při rozdělování peněz z prodeje přednost a na družstvo nic nezbyde, stačí si přečíst článek. Další úžasný výdobytek zbytečného, či spíše škodlivého nového občanského zákoníku.

4 3
možnosti
OU
JP

jakekoliv vetsi cislo spoluvlastniku nez jedna je poukazkou na osklivy prus ... vih.

2 1
možnosti
PS

Kupovat podíl v bytovém družstvu je nesmysl.

Viz případy kdy družstvo tunelovali nejen neplatiči, ale především vedení.

Jestli chce někdo družstevní byt prodat, ať si ho nejdříve převede do osobního vlastnictví a zapíše na Katastru, jinak ať si ho nechá.

2 4
možnosti
Foto

Vedení může tunelovat jak družstvo, tak společenství.

5 0
možnosti

Nechápu, proč bych měl platit dluhy za někoho jiného. Vystěhovat, případně odpojit elektřinu, plyn, zastavit vodu, ale ne trestat někoho, kdo za to nemůže.

2 0
možnosti
PS

Elektřinu nebo plyn by samozřejmě bytu odpojil dodavatel, takže to platí, neplatí však za údržbu, teplo a vodu, kterou odpojit nemůžete.

3 0
možnosti
AL

Jinými slovy, zdravý rozum stále u nás dostává na frak a když jste šikovní, můžete nadělat dluhy a platit nebudete nic.

4 0
možnosti
JC

J54a50n 88C60e79p40e92k

3. 7. 2018 9:46

Toto je ale problém zákonů čili politiků jak špatné zákony schválili.

1 0
možnosti
JW

J60a96r40d34a 17W28o95l84f

3. 7. 2018 9:10

Musím se přiznat, že mě dluhy mých sousedů (pokud nějaké mají) nechávají klidným. Já to za ně platit nebudu:-):-):-).

1 2
možnosti

Mylite se, zalezi na tom, o jake dluhy jde.

0 0
možnosti
MJ

To je strašný. Je vidět, že exekuční mašinerie dluhy neřeší, ale vyrábí. Něco se musí změnit.

4 1
možnosti
RA

Družstevní vlastnictví je často peklo, a to nejen kvůli dlužníkům, ale prostě proto, že většina ostatních členů družstva jsou prostým průřezem populace.

8 1
možnosti
Foto

V této oblasti se to nijak výrazně neliší od prostého společenství vlastníků. Dokonce bych možná řekl, že SBD je v tomto šikovnější formou než SVJ, protože problémový soused je pořád jen nájemcem, nikoliv vlastníkem.

4 0
možnosti
IH

Tady zase družstva a SVJ brečí jako malý holky. Mají spousty možností, jak vymáhat dluhy,když jsou v řádech tisíců, desetitisíců. Jenže to nedělají a pak brečí, až dluhy dosáhnou milionů. Když nejsou schopni se starat o svůj majetek, tak pak holt zaplatí za svou neschopnost řešit problémy.

Nebo vy by jste snad půjčovali známému každý měsíc peníze, i kdyby jste věděli, že si jen půjčuje a nic nevrací? Asi ne. A jestliže přece, tak pak nebrečte, že jste nic nedostali nazpátek.

4 19
možnosti
JN

tak se svěřte se zkušenostmi, jaké jsou konkrétně ty spousty (účinných) možností, jak vymáhat dluhy?

8 1
možnosti
LM

Takhle to vypadá, když si píše exekuční zákon partička právníků sobě na míru jako dokanalý byznys a ostatním je to jedno, omlouvají to tím, že dluhy se mají platit a ti lidé si tvrdý přístup zaslouží, protože si přece údajně měli jezdit na drahé dovolené.....

Samozřejmě je to nesmysl, jen to rozjelo obrovský obchod s drobnými pohledávkami, často pochybného původu, kde parta vyvolených vydělala miliardy.

Ty bohužel někomu vzít musí, takže máme statisíce lidí v neřešitelných problémech proto, že se z korun udělali desetitisíce a za dlužníky, kde už není co vzít, se to potom krade nejenom jejich rodinám při zabavování majetku, ale i dalším lidem okolo, jako třeba tento případ.

Taková zlodějina nemá ve světě obdobu a teď díky nové ministryni spravedlnosti se pořádně napakují ještě insolvenční správci, to mi věřte.

Mlčící většina by si měla uvědomit, že nejsou okrádání jen ti dotčení a jejich rodiny, že to neplatí jenom takto lidé ze společného domu, ale skrze rozpočet na to těžce platíme my všichni, protože udržovat desetinu populace mimo systém sice generuje měsíčně miliony pár vyvoleným, ale rozpočet to stojí miliardy měsíčně na sanování následků.

25 1
možnosti
JP

dluhy se ale opravdu maji platit ... tak nejak bez ohledu na to, jestli se to chudackovi dluznikovi zrovna hodi, nebo nehodi.

4 2
možnosti