Alanya, Turecko

Alanya, Turecko | foto: Profimedia.cz

Cestovní kancelář Company Diamond Wind zkrachovala, dluží klientům

  • 4
Cestovní kancelář Company Diamond Wind zkrachovala. V zahraničí nyní nemá žádné klienty, ale 80 lidí má zakoupeny zájezdy v hodnotě 1,5 milionu korun. Firma se dostala do problémů už v září, kdy na Ruzyni zůstaly desítky jejích klientů. Tehdy úpadek vyvracela.

Minulý měsíc neodletělo 60 jejích klientů do Turecka (více o tomto případu čtěte zde). "Cestovní kancelář jim tehdy slíbila, že jim všem do týdne vrátí peníze za neuskutečněné zájezdy, což však dosud nesplnila," uvedl šéf Acsociace cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

Peníze tak klientům vyplatí pojišťovna Generali, u níž byla cestovka pojištěna proti úpadku. "Všem postiženým klientům doporučuji, aby se obratem nahlásili na pojišťovnu se svým nárokem," uvedl Okamura s tím, že klienti by měli dostat své peníze zpět během půl roku.

Company Diamond Wind patřila mezi menší cestovky, ročně s ní cestovalo kolem dvou tisíc klientů. Specializovala se na Turecko. Kromě toho vypravovala také zájezdy do Chorvatska nebo Ruska.

Na internetových stránkách společnosti zatím informace o úpadku není. Cestovka na nich dál inzeruje zájezdy do Turecka či Chorvatska.

Letos podle Okamury zkrachovalo nebo přerušilo činnost již šest cestovních kanceláří - Karma tour, Pressburg, Parkam holidays, Via Vera, Viva Monde a nyní Company diamond wind.