Jaroslav Kozelský je mezi zaměstnanci pivovaru Ostravar největším pamětníkem. Pracuje tam již 26 let.
Autor: Alexandr Satinský, MAFRA
Ilustrační snímek
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Ilustrační snímek
Autor: Zdeněk Němec, MAFRA
Kvašení piva ve čtyřiceti velkých tancích.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Na velíně se kontrolují veškeré technologické procesy výroby piva.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Na varně. Jódová zkouška cukernatosti sladiny.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Jiří Fusek na varně v pivovaru Gambrinus vysvětluje složitou výrobu piva.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Na velíně se velí. Komu? Většinou strojům, které samy chuť nepoznají.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Čtyřicet tanků, ve kterých kvasí pivo, má svůj rodný list. Lze vyčíst třeba kolik alkoholu zrovna mladé pivo má a jaká je teplota.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Neprokvašené a nauzrálé pivo ještě nemá ten správný říz, ale chuťový rozdíl od mladiny je velký.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Kvašení piva probíhá zhruba osm dní.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Sládek Gambrinusu vysvětluje technologii výroby piva. Na škole to studoval rok.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Sládek Gambrinusu (vpravo) při každodenní rutinně. Jiří Fusek koštuje vzorky piv a hodnotí desítky parametrů. Pivo k snídani si povinně každý den dopřává zhruba tucet lidí.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Ranní rutina. Vzorky piv Gambrinus degustuje každé ráno přes deset lidí. Většinou jsou to vedoucí, kteří každý rok musí obnovovat zkoušky.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Ranní rutina. Vzorky piv Gambrinus degustuje každé ráno přes deset lidí. Většinou jsou to vedoucí, kteří každý rok musí obnovovat zkoušky.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Ranní rutina. Vzorky piv Gambrinus degustuje každé ráno přes deset lidí. Většinou jsou to vedoucí, kteří každý rok musí obnovovat zkoušky.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Ranní rutina. Vzorky piv Gambrinus degustuje každé ráno přes deset lidí. Většinou jsou to vedoucí, kteří každý rok musí obnovovat zkoušky.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Ranní rutina. Vzorky piv Gambrinus degustuje každé ráno přes deset lidí. Většinou jsou to vedoucí, kteří každý rok musí obnovovat zkoušky.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Ranní rutina. Vzorky piv Gambrinus degustuje každé ráno přes deset lidí. Většinou jsou to vedoucí, kteří každý rok musí obnovovat zkoušky.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Ranní rutina. Vzorky piv Gambrinus degustuje každé ráno přes deset lidí. Většinou jsou to vedoucí, kteří každý rok musí obnovovat zkoušky.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Sládek Gambrinusu při každodenní rutinně. Jiří Fusek koštuje vzorky piv a hodnotí desítky parametrů. Pivo k snídani si povinně každý den dopřává zhruba tucet lidí.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Před budovou Gambrinusu. Nejprodávanější české pivo připravuje asi třicet lidí.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Před budovou Gambrinusu. Nejprodávanější české pivo připravuje asi třicet lidí.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Před budovou Gambrinusu. Nejprodávanější české pivo připravuje asi třicet lidí.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Se sládkem Gambrinusu Jiřím Fuskem na plnící lince. Dolů nás nepustili, je nutný hygienický průkaz.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Výroba piva v Plzeňském Prazdroji. Pstruzi jsou pojistkou, že je voda kvalitní.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Výroba piva v Plzeňském Prazdroji. Sladovna.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Výroba piva v Plzeňském Prazdroji. Sladovna.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Výroba piva v Plzeňském prazdroji. Sladovna.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Výroba piva v Plzeňském prazdroji. Sladovna.
Autor: Martin Polívka, MAFRA
Hotové plechovky ležáku Budweiser Budvar ve stáčírně plechovek.
Autor: Budějovický Budvar
Z pivovaru ve Frýdlantu zbyly jen zchátralé budovy. Marek Vávra v něm přesto chce už příští rok v květnu opět vařit pivo, jehož výroba skončila v roce 1949.
Autor: Ota Bartovský, MAFRA
Z pivovaru ve Frýdlantu zbyly jen zchátralé budovy. Marek Vávra v něm přesto chce už příští rok v květnu opět vařit pivo, jehož výroba skončila v roce 1949.
Autor: Ota Bartovský, MAFRA
Z pivovaru ve Frýdlantu zbyly jen zchátralé budovy. Marek Vávra v něm přesto chce už příští rok v květnu opět vařit pivo, jehož výroba skončila v roce 1949.
Autor: Ota Bartovský, MAFRA
Z pivovaru ve Frýdlantu zbyly jen zchátralé budovy. Marek Vávra v něm přesto chce už příští rok v květnu opět vařit pivo, jehož výroba skončila v roce 1949.
Autor: Ota Bartovský, MAFRA
Z pivovaru ve Frýdlantu zbyly jen zchátralé budovy. Marek Vávra v něm přesto chce už příští rok v květnu opět vařit pivo, jehož výroba skončila v roce 1949.
Autor: Ota Bartovský, MAFRA
Z pivovaru ve Frýdlantu zbyly jen zchátralé budovy. Marek Vávra v něm přesto chce už příští rok v květnu opět vařit pivo, jehož výroba skončila v roce 1949.
Autor: Ota Bartovský, MAFRA
Správný výčepní umí načepovat šnyt, mlíko i hladinku
Ilustrační snímek
Autor: AP