ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: MAFRA

Česká spořitelna převezme české pobočky banky Waldviertler Sparkasse

  • 1
Česká spořitelna podepsala smlouvu o smlouvě budoucí ohledně převzetí českých poboček rakouské banky Waldviertler Sparkasse. Transakci posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který o tom informoval na svých stránkách. Transakci potvrdil i mluvčí České spořitelny Filip Hrubý.

„Záměrem spořitelny je převzít české pobočky a byznys banky Waldviertler Sparkasse a počátkem příštího roku je začlenit do sítě České spořitelny,“ uvedl Hrubý. Transakci musí kromě Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže povolit také Česká národní banka. 

Waldviertler Sparkasse je rakouská regionální banka z rakouské skupiny spořitelen Sparkassengruppe. V České republice působí již od roku 1994. Má celkem sedm poboček v jižních Čechách, na Vysočina či na jihu Moravy.

„Plánujeme koupit české pobočky a byznys banky Waldviertler Sparkasse jako fungující celek. Tedy všechny její klienty, smlouvy, zaměstnance, know-how, pobočky či dodavatelské vztahy,“ uvedl místopředseda představenstva České spořitelny Wolfgang Schopf. 

Česká spořitelna patří podle počtu klientů k největším bankám v České republice. Ke konci letošního pololetí jich měla 4,5 milionu. Vlastníkem České spořitelny je rakouská finanční skupina Erste Group Bank, která je klíčovým hráčem na bankovním trhu střední a východní Evropy.

,