Diskuze

Spořitelna čelí prvním platebním rozkazům kvůli poplatkům za úvěr

Již tři klienti České spořitelny, kteří nejsou spokojeni s účtováním poplatku za správu hypotečního úvěru, mají v ruce platební rozkaz, jenž nařizuje bance poplatky vrátit. Ta chce podat odpor, věc tedy zamíří k soudu. Do žaloby se může vložit také sdružení dTest.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

KONECNE!!! Meli by ty banky poradne zatnout, pac je nehoraznost, ze kazdym rokem maji miliardove ZISKY, zejmena z poplatku!!! Smysl banky je zalozen na pujcovani penez, TECKA! Rv

1 0
možnosti

Smysl banky je generovat zisk (krom pripadu statnich bank, ktere maji trochu jiny ucel) Pokud byl dotycny pri podpisu smlouvy plne seznamem se vsema poplatkama atd, nevidim jediny duvod, proc by si banka nemohla uctovat poplatek za vedeni ceho uzna za vhodne. Jestli se vam to nelibi, jdete jinam. Kdyz to udela dost klientu, banka se polozi nebo bude muset zmenit pristup.

0 2
možnosti

Poplatky za vedení účtu se my samozřejmě nelíbí. Ale musím uznat, že KB byla jediná banka, která mě zprostředkovala hypotéku, a o tom poplatku jsem věděl. Poplatek zpět nežádám, protože banka  je založena za účelem zisku, a stejně by si u mě našly nějaký způsob, jak mě zase obrat. Něco jiného bude za rok, až půjdu úvěr měnit k jiné bance. To už si budu vymýšlet pravidla já sám.

4 2
možnosti

Tak doufejme, že se dočkáme konečného rozhodnutí soudu v klientův prospěch [>-]

3 2
možnosti

Bude asi veselo, až to soud zamítne a zastupující advokátní kancelář se začne domáhat po svých klientech náhrady za zaplacený soudní poplatek. :-)

2 4
možnosti

Aha, advokát jde do soudního řízení bez zálohy od klienta a bez poučení klientů o nutnosti zaplatit na začátku soudní poplatek. Platí ho klientovi asi ze svého. ;-D

0 0
možnosti

To je zvrácený právní systém.Já mylel,že by mělo být nějaké rozhodnutí nebo judikát.Není možné podávat rozkazy bez doložení protiprávnosti

0 0
možnosti

K79a33r68e62l 48N77o75v72á83k

14. 3. 2013 10:54

Ale jde, co by nešlo. Teoreticky si můžete udělat směnku že vám někdo dluží peníze. Dojdete na soud. A soud vydá platební rozkaz, protože máte směnku která má všechny náležitosti. Vydá platební rozkaz. Pokud se ten na koho byl podán neodvolá proti rozkazu tak můžete věc předat exekutorovi a přijít si zadarmo k penězům. A vůbec nezáleží na tom že byla směnka falešná. 

Samozřejmě že pak by asi ten koho jste obral na vás podal žalobu pro podvod, ..., ale to by mu taky mohlo být "prd" platné.

Jo a pro úplnost. Platební rozkaz musí být doručen do vlastních rukou. Zde neexistuje fikce doručení.

1 0
možnosti

Vtipny, po vlozeni toho prispevku se mi zobrazila celostrankova reklama na ceskou sporitelnu...

3 0
možnosti

Neeee... To Cesky Banky jsou jny profici.. Jinde ve svete banky krachuji, u nas zvysuji miliardovy zisky a z duvodu krize propousteni bezne zamestnance a na ten zbytek vyvyji tlaky, ze je vyhodi. Kdyz Ceska Sporitelna ma vetsi zisky nez jeji materska spolecnost, tak to uz je pak neco. Ale nebojte se, Ceska sporitelna se jen tak neda a nedaji se ani ostatni banky. A kdyz uz to budou muset nakonec preci jen vratit, tak si najdou nejaky zpusob jak si ty poplatky vybrat jinde, to se nebojte. Vsichni muzou chudnout a omezovat se, ale banka ani cirkev nemuze byt preci chuda, ne?

3 0
možnosti

P71a21v24e48l 26M58a20r80e66k

13. 3. 2013 23:53

Nechápu jak ještě pořád může někdo mít účet u banky, která vyžaduje poplatky. Dokud budou lidi jak ovce, tak se to nezmění, přitom je to tak jednoduché.

4 1
možnosti

O82n43d90ř11e65j 85J98u52p96a

13. 3. 2013 20:52

Je tu spousta odpůrců poplatků a spousta kteří zpětné vymáhání nechápou... ...vyčkejte na rozhodnutí nezávislého soudu a pak teprve bude jasné zda je poplatek za správu úvěru účtován v souladu se zákonem nebo ne... ...já osobně jdu do vymáhání, protože si myslím, že ten poplatek není fér... ...nikdy jsem nezjistil co je podstatou toho poplatku, za co opravdu platím, i když při podpisu jsem určité představy co bych za něj dostávat měl...

5 0
možnosti

Kdyz se vam nelibi obsah smlouvy nebo ho nechapete, tak ji nepodepisujte. Kdy se s bankou zacnete soudit o cast uroku, protoze se vam ted zdaji vysoke?

1 1
možnosti

Já mám zkušenost s hypoteční bankou dobrou, při refinancování po donesení nejlepší nabídky od jiné banky mně automaticky snížili úrok na tento nabídnutý, takže jsem nemusel nic složitě vyřizovat. Nijak nevyčítám komukoliv se dožadovat čehokoliv i poplatku za správu a tuto aktivitu nehodnotím nijak negativně. Za sebe ale musím říct, že pro mě zatím převládají rizika, které by mohly vyplynout ze špatného vztahu s bankou v případě, že bych se třeba dostal do problémů např. se splácením. V takovém případě bych nechtěl, aby banka automaticky řešila vše dle zákona (jako jsem se hypoteticky po ní domáhal já vrácením poplatku), ale aby se se mnou domluvila jak postupovat. Toto riziko je tedy zatím větší než 150 měsíčně. Samozřejmě banka nemusí an v tomto případě se chovat vstřícně, ale v případě včasného upozornění a jednání je zatím praxí bank řešit dočasnou platební neschopnost klientů individuálně a dohodou.

1 1
možnosti

S poplatkem bych neměl problém, kdyby spořitelna úvěr skutečně spravovala a o mě jako klienta pečovala. Mám 12 let hypotéku u ČS a pak několik dalších účtů v jiných bankách. Stalo se mi loni v listopadu, že jsem si poslal peníze na nesprávný účet, než ze kterého ČS inkasuje splátku. Zjistil jsem to 6. prosince a okamžitě splátku uhradil. Kromě tohoto jednoho prohřešku jsem vzorný klient, všechno uhrazeno včas. Za toto sedmidenní zpoždění jedné z téměř 150 splátek mě spořitelna odměnila záznamem do registrů. Samozřejmě se nikdo neobtěžoval třeba zvednout telefon, poslat e-mail nebo dopis a upozornit na to, že jim platba nepřišla. Takže takhle nějak vypadá správa úvěru v ceně 150 Kč měsíčně. A to ani nemluvím o tom, že mi přestali měsíčně posílat výpis a nastavili jednostranně roční periodu a v průběhu fixačního období zvedli poplatek z původních 90 Kč nejprve na 115 Kč a potom na 150 Kč.

23 0
možnosti

Tak to je pěkný hnus.

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

27. března 2024  17:29

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

25. března 2024  11:54

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Seznam zakázaných kotlů. Co vám od září hrozí, když v nich budete dál topit

23. března 2024

Premium Češi stále provozují nejméně 150 tisíc starých neekologických kotlů na tuhá paliva 1. a 2. emisní...

Loď v Baltimoru měla potíže už dřív, most si o nehodu říkal, soudí odborníci

27. března 2024  11:17

Bezprostředně po úterní nehodě lodi v americkém Baltimoru vedení společnosti, která loď provozuje,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Bankrot zažehnán, zatím. Saúdové nalijí do luxusních elektroaut miliardu dolarů

25. března 2024  18:42

Americký výrobce luxusních elektromobilů Lucid získá od divize saúdskoarabského státního...

Průlomový lék na hubnutí dráždí cenou. Kúru za tisíce lze vyrobit za pět dolarů

29. března 2024

Lék Ozempic od společnosti Novo Nordisk je jedním z hitů posledních měsíců. Ukázalo se totiž, že...

Divné kšefty za 1,5 miliardy dolarů. Nejvíc dílů pro ruská letadla dováží Gabon

28. března 2024  19:41

Gabon se stal největším dodavatelem náhradních dílů pro ruská letadla, napsal server The Moscow...

Nezdravé pryč. Komika donutili stáhnout z londýnské dopravy plakát s hotdogem

28. března 2024  18:51

V londýnském metru se nevyplácí utahovat si z hotdogů. Své o tom ví populární britský komik Ed...

Do dobíječek dá stát dalších šest miliard. Už jich je víc, než auta potřebují

28. března 2024

Dalších šest miliard korun plánuje ministerstvo dopravy v příštích letech využít na výstavbu nových...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!