ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Konec ikonického loga? Česká pojišťovna se do konce roku propojí s Generali

  • 23
Česká pojišťovna a pojišťovna Generali, propojí do konce roku své aktivity. Pojistné portfolio pojišťovny Generali se do konce letošního roku stane součástí ČP. Ponese nový název Generali Česká pojišťovna. Oba subjekty v Česku působí v rámci světové pojišťovací skupiny Generali.

Česká pojišťovna nyní vede nezbytná jednání s regulátorem.

Český pojistný trh tak bude mít nového lídra. Tím je zatím po spojení s Pojišťovnou České spořitelny Kooperativa. Generali Českou pojišťovnu povede současný generální ředitel a předseda představenstva České pojišťovny Roman Juráš.

„Díky spojení aktivit dvou silných a úspěšných pojišťoven nabídneme klientům nejširší produktové portfolio, ještě kvalitnější služby, lepší dostupnost a rychlejší likvidaci pojistných událostí,“ uvedl Luciano Cirina, generální ředitel Generali CEE Holdingu, jehož jsou obě pojišťovny od roku 2008 součástí. Spojením aktivit obou pojišťoven se rozšíří nabídky produktů, a to nejen pro klienty z retailového pojištění, ale i pro klienty v oblasti průmyslových a podnikatelských rizik i zemědělství.

„Propojením tradice lídra českého pojistného trhu se zázemím a silou světové finanční instituce vytvoříme ještě silnější a stabilnější pojišťovnu,“ doplnil Juráš. Tato transakce bude podle něj znamenat i určité úspory, a tedy i větší nákladovou efektivitu. „Budeme se tak moci více soustředit na další rozvoj digitalizace a moderních technologií, a to zejména těch, které přinesou užitek klientům. Z hlediska efektivity se dá obecně říct, že multibrandové strategie jsou zejména na relativně malém trhu náročné,“ dodal.

Česká pojišťovna je druhou největší tuzemskou pojišťovnou s tržním podílem 21,5 procenta. Pojišťovna Generali patří s tržním podílem 6,9 procenta mezi šest největších českých pojišťoven.

Finanční skupina Generali byla založena v roce 1831 a s předepsaným pojistným převyšujícím 66 miliard eur (v roce 2018) patří mezi největší světové poskytovatele pojištění. S téměř 71 000 zaměstnanců a s 61 miliony klientů v 50 zemích světa zaujímá vedoucí postavení v Evropě a stále významnější pozici získává na trzích Asie a Latinské Ameriky.

V Rakousku, v regionu střední a východní Evropy a v Rusku působí skupina prostřednictvím Generali CEE Holdingu (se sídlem v Praze) ve 12 zemích. Patří tak mezi tři největší pojistitele v regionu.

,