Diskuze

Další pražská továrna se změní na byty. K zemi půjde hloubětínská Tesla

Rezidenční developer Central Group koupil od společnosti Tesla Properties sedmihektarový areál v pražském Hloubětíně, ve kterém kdysi tamní odnož slavného podniku Tesla vyráběla vysílače. V provozu má zůstat ještě několik let, než ho developer zboří a postaví na jeho místě byty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Před Teslou tam byl Philips. V této fabrice jsem 1956 tvořil moji diplomku- téma byl diodový vf. voltmetr pro nastavování filtrů tehdy nové televize s úhlopříčkou 18 cm. Vyráběly se právě v tom Hloubětíně. Měl jsem tehdy velký úspěch, mojí sondou byly vybaveny všechny linky, dostal jsem výborné hodnocení a tím to skončilo, zbohatl jsem o hodně později.

Vše, co je dobré, musí skončit, to co tam přijde, je už jenom kapitál, ale bez mozku.

3 0
možnosti

Tesla je česká jo? jak to vůbec s touto značkou je....lol

0 2
možnosti
Foto

J68i92ř59í 84E56r62b27e19n

19. 4. 2017 13:22

I tady trolluješ?

3 0
možnosti

Další paneláky naležato pro rusáky. Jediná dobrá zpráva je že tentokrát je to v Praze. Bohužel, vesnice v okruhu 30km od Prahy už pan Kunovský dokázal sprznit.

0 1
možnosti

J63a32n 32C36e95p15e66k

19. 4. 2017 14:41

Kolikrát je ruský majitel bytu lepší, než když si ten byt koupí nějaký vesničan. O rusovi vůbec nevíte, je čistotný, řádně platí veškeré poplatky na barák. Vesničanu se stýská po vesnici a proto minimálně 3x týdně griluje na balkóně nebo předzahrádce. Další lahůdkou jsou děti zbohatlíků, kteří několikrát týdně dělají v bytě párty a diskotéky. Jak píši, zlatý rus, ind nebo podobný.

3 0
možnosti

Bydlet v brownfieldech po průmyslových podnicích je o zdraví kvůli kontaminaci prostředí. A ještě za to platit 5 milionů za garsonku - ti ovce-kupující jsou fakt už na hlavu Rv

0 4
možnosti
Foto

tak zrovna po tomhle podniku bych se té kontaminace tak moc nebál. Maximálně tak kousek olovnatého cínu nebo odhozená NiCd baterka.

0 0
možnosti
Foto

Tramvaj tam jezdí každých 5 minut. Na metro do Hloubětína dvě stanice, na Palmovku 10 minut. Na Václavák 25 minut. V okolí krásný Hořejší rybník a romantická cesta podél Rokytky. Několik udržovaných parků a cyklostezka. Rozhodně zajímavá lokalita. Bydlím naproti a už se na další zkultivovanou část okolí moc těším

13 1
možnosti
Foto

omlouvám se za mínus, klik jsem vedle, mělo být +

0 0
možnosti

A co ti lidé v bytech budou dělat? Všechny fabriky se zbourali a v administrativě moc volných míst už není.

0 2
možnosti

J62a26n 44S32e82m21i48k

19. 4. 2017 12:37

podivejte se treba na 10 milionu lidi v Londyne- tam se taky fakticky nic nevyrabi. podobne dalsi dve nejvetsi evropske metropole: Pariz, Moskva.

3 0
možnosti

Do té doby splaskne realitní bublina a kdo to pak koupí?

0 2
možnosti

Stát to vykoupí na "sociální bydlení" :-/

0 0
možnosti

Central Group kvalita .. chudáci zákazníci. Furt lepší než Ekospol co si vezme úvěry na jméno zákazníků během stavby a z toho staví .. kdyby krachnul tak mají holou ř.

0 2
možnosti

Dříve to byla ošklivá část Prahy a i když se zastavuje moderními byty, dál zůstává ošklivá. Ty nové stavby se staví tak nějak bez ladu a skladu.

0 1
možnosti

Proč ne, ale momentálně je to prostor absolutně mimo město.

Doufám tedy, že na rozdíl třeba od Zličína město přinutí investora vytvořit i dostatek komerčních prostor aby si lidi měli možnost dojít si péšky nakoupit potraviny a běžné věci, třeba také do fitka, k holiči anebo na masáž udělají se dětské hřiště i pro jinou věkovou strukturu než 0-6let a také nechají vytvořit dostatek parkovacích míst, nejlépe v podzemí.

Příklad Zličína, kde bydlím, ještě ne uplně dostavěná čtvrť je obsypaná auty, MHD je až metro podle umístnéní 8-15 minut pěšky, jedna opakovaně krachující večerka a nic moc restaurace to vše na sídlišti pro 5000lidí.

Takže ano ale třeba s centrální třídou kde budou malé krámky/restaurace, k tomu rozmanitost prostor pro vyžití dětí všeho věku, propojení s milionóvou cyklostezkou a ty auta co největší míře z povrchu zemského,

Platit 80000 za m2 a bydlet v satelitu s potřebou 2 aut není žádné terno.

7 0
možnosti

Když je zatěžko dojít 10 minut na metro. :-)

8 1
možnosti