C.S. Cargo koupila slovenského přepravce.

C.S. Cargo koupila slovenského přepravce. | foto: C.S Cargo

C.S. Cargo koupila slovenskou mGal spedition

Logistická skupina C.S. Cargo koupila stoprocentní podíl ve slovenské společnosti mGal spedition. Hodnotu transakce společnost nesdělila. Tato akvizice představuje první velkou zahraniční transakci, kterou holding C.S. Cargo uskutečnil. Oznámili to zástupci C.S. Cargo na tiskové konferenci.

C.S. Cargo Holding akvizicí významně zvětší svůj podíl na slovenském trhu přepravy a logistiky. Mezi největší klienty mGal spedition patří slovenské pivovary ze skupiny SABMiller. Ta vlastní v Česku pivovary v Plzni, Nošovicích a Velkých Popovicích.

C.S. Cargo se tak stane největším operátorem pro skupinu SABMiller v Česku a na Slovensku.

"mGal spedition je moderní dopravní společnost s velkou kapacitou a kvalitním portfoliem zákazníků," uvedl šéf hodlingu C.S. Cargo Tomáš Faller.

Slovenského dopravce čeká fúze s firmou C.S. Cargo Slovankia, prostřednictvím které C.S. Cargo na slovenském trhu operuje už tři roky.

Generálním ředitelem nově vzniklé firmy se stane dosavadní šéf mGal spedition a její padesátiprocentní vlastník Stanislav Vencel.

"Během posledních deseti let jsme podstatně rozšířili škálu poskytovaných služeb, které kromě spedice zahrnují i logistické operace. Po dynamickém rozvoji přišla vhodná doba k našemu začlenění do moderní evropské skupiny, kterou C.S. Cargo bezesporu představuje," říká Stanislav Vencel.

C.S. Cargo na jaře koupila konkurenční společnost Šmidberský Transport, a stala se tak největším subjektem na českém trhu kamionové přepravy s podílem mezi deseti až 15 procenty. Konsolidované tržby skupiny by se měly letos pohybovat kolem 4,5 miliardy korun.

Mateřskou firmou skupiny je nizozemská C.S. Cargo Holding, kterou vlastní ze 70 procent Trifid Holding a druhým akcionářem je UniCredit Group.

,