Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Bojovník proti šmejdům Kalvoda končí. Vyhrožovali mu a zapálili auto

  • 182
Bojovník proti šmejdům Vít Kalvoda se svojí aktivitou končí. Přiměla ho k tomu série anonymních výhrůžek, které vyvrcholily zapálením jeho auta. Informoval o tom server Aktuálně.cz, podle něhož už případ šetří brněnská policie.

„Přišlo vyhrožování a žhářské útoky, udání na úřadech. Odradilo mě to i od další činnosti. Nevím o tom, že bych mohl vadit někomu jinému než finančním poradcům a investičním zprostředkovatelům,“ řekl Kalvoda serveru Aktuálně.cz.

OVB je zlo, tvrdí mladík. Za svůj film o finančních poradcích jde k soudu

Kalvoda se živil tím, že pomáhal lidem poškozeným finančními poradci dostat jejich peníze zpět. Naposledy na sebe upozornil účinkováním ve filmu Jakuba Charváta Rada nad zlato a vyprávěl o praktikách některých zaměstnanců z finanční firmy OVB.

Kalvoda si ve filmu nebral servítky. Mluvil o zmanipulovaných mladících, které označil za „bílé koně s mrkví před nosem“. Podle něj dělají kvůli vidině velkých peněz to, co jim jejich nadřízení a firma řeknou, aniž by o tom přemýšleli.

Pojišťovny vrací peníze za nekale uzavřená investiční životní pojištění

Zároveň však Kalvoda upozornil, že tu nejde pouze o OVB. „Dneska už to hlavní zlo dělají úplně jiný firmy. Mě to mrzí, když se všichni točí pořád okolo OVB, protože pak to vypadá, že je tady nějaká hrozně zlá OVB a hrozně fajn jiné poradenské firmy, ale některé jsou doslova to samé v bledě modrém. Firmy jako Partners, Fincentrum, ZFP, Broker Consulting, všechny tyto firmy mají hlavně zájem získat co nejvíc peněz na poplatcích,“ uvedl (psali jsme zde).

Útoky proti Kalvodovi vyšetřuje brněnská policie. Útočníci mu sice neposlali žádné podmínky, kvůli obavám z dalšího ataku však i tak vypnul stránky své poradny Finemonu a smazal svoje videa na YouTube. Kvůli anonymnímu vyhrožování už před dvěma týdny podal trestní oznámení.