Předkové pana Zeleného byli úspěšní podnikatelé s legionářskou tradicí. Prapraděda vybudoval na Žižkově slévárnu a v roce 1904 postavil dům ve Vršovicích, v jehož sklepení dnes zrají octy. Praděda Bohumil Bejbl v díle svého otce pokračoval až do května 1945, kdy během povstání padl na barikádách. Dům poté zdědila jeho tehdy šestnáctiletá dcera, babička dnešního octáře. Po únoru 1948 dům babičce sebrali komunisti. Vrátil se až po listopadu 1989 v restitucích ve zdevastovaném stavu, protože o něj 40 let nikdo nepečoval. Rodina pak dům postupně rekonstruovala, až na jaře 2020 přišel covid.
Ušlechtilý ocet patří do salátů, omáček, polévek nebo marinád na maso. Prostě všude tam, kde byste použili citron. Klidně i do koprovky nebo čočky nakyselo.