Diskuze

Jak se Babišovi daří vybírat daně? Hůř než loni, ale slibuje zlepšení

Výběr daní v Česku je v prvním pololetí stále nižší než loni, a to o 3,3 miliardy. Vyplývá to z nových statistik ministerstva financí. Na vině jsou vládní dárky i mimořádné vlivy z loňského roku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Měl by už konečně najít těch 200 mld., co se válejí na ulici, tlučhuba populistickej.

1 0
možnosti
AS

Již je našel a směruje je :-(

0 0
možnosti
AS

Od 1.7. platí přenesená daňová povinnost u řepky :-), to je dobrý být ministrem financí :-)

1 0
možnosti
AS

Když někdo bude vykupovat řepku od plátce DPH, bude nakupovat bez DPH. Takže na výkup potřebuje méně peněz a zemědělci klesne obrat. I objem peněz, které protečou jeho účtem :-(. Pokles banka vyhodnotí jako varování a zdraží mu půjčky, hurá, budeme se mít v průměru lépe

0 0
možnosti
MZ

Dovolím si ocitovat Svatopluka Čecha: "Sláb jenom ten, kdo ztratil v sebe víru, a malý den, kdo zná jen malý cíl." No - a tak Andrej Babiš navzdory fyzikálním a jiným přírodním zákonům bez mrknutí oka díky svému plánu v očích svých nevědomých, leč optimistických a zcela nesoudných voličů neuvěřitelně zesílil a vyrostl...:-P

0 0
možnosti
PK

Celkem by mne zajímalo koho jste volilaVy - vědomá a pesimistická...;-D

0 0
možnosti

Tolik hlupáků diskutérů na jednom místě se jen tak nevidí. Všichni diskutující nadávají na socany a Babiše, ale vůbec nevidí skutečnost. Pouze reagují na zavádějící článek z iDnes.

Rozpočet je v polovině letošního roku v přebytku 22,7 mld. Kč. Je to nejlepší výsledek pololetního rozpočtu od vzniku samostatné ČR. Stačí si přečíst příloženou grafiku u článku a nebýt natvrdlej, jako většina místních diskutujících. Stát sice vybral méně na DPH, ale ostatních daní vybírá více. K tomu je potřeba připomenout, že státní dluh už víc jak rok neroste, a dokonce mírně klesá.

Takže socanům a Babišovi lze vyčítat cokoli, ale rozpočet, statní dluh a ekonomiku zvládají podstatně lépe, než předchozí pravicové vlády.

2 3
možnosti
VC

Neklesá. Je to jen účetní trik. Jestliže jsou výdaje větší než příjmy, nemůže klesat.

1 0
možnosti
MN

Ono tu nejde jen 3,3 miliardy, o které vybral méně. Musí se také započítat, že při růstu ekonomiky o současná 3% jde přibližně o dalších 30miliard, které chybí. Takže nevybral o 3 miliardy méně, nýbrž vybral o více než 30 miliard méně než loni.

2 2
možnosti

Plácáte pitomosti.

Méně se vybralo pouze na DPH. Ostatních daní se vybralo víc. Celkově je rozpočet po prvním pololetí v přebytku 22,65 mld. Kč. Za Kalouska býval rozpočet v pololetí ve schodku kolem 50 mld. Kč.

1 0
možnosti
RJ

R44a43d72e51k 92J21a40h18n

7. 7. 2015 8:56

To bylo keců o lepším výběru daní. Teď ještě rychle honem ty registrační pokladny pro babky kořenářky v Berouně na trhu. Ty to pomohou dovybrat.

3 2
možnosti
MM

Propaganda jak z ucebnice. Za negativa  muze nekdo jiny, ale bude lip, protoze je tu ON. Uz snad procitnou i ti, kteri dosud temer fanaticky vyznavali tenhle kult nadute hlouposti. Vyber dani mohou delat lide, kteri to umi a maji zkusenosti. Jenze ti museli byt pod vedenim Babise odstraneni a na jejich mista jsou instalovani pratele, kamaradi a clenove rodin sponzoru ANO. Takze politika beze zmeny. Proste to udelame a vy se udavte koblihou.

14 2
možnosti

Co to melete za hovadiny?

Rozpočet je po prvním pololetí v přebytku 22,65 mld. Kč. Je to nejlepší výsledek od vzniku ČR. Takže výber daní se daří velmi dobře, pouze DPH zatím nedosahuje loňské úrovně.

0 1
možnosti
PM

P34e72t32r 41M75i64k11e23š

7. 7. 2015 7:46

jojo nějak se mu to zvyšování platební morálky nedaří. Ostatně čemu se diví když ty malý živnostníky drtí jak může. To si pak každej dvakrát rozmyslí jestli bejt poctivej a nebo se to sanžit ošulit kde to jen jde. Ono kdyby alespoň bylo vidět, že se ty peníze využívaji nějak účelně namísto toho se ti trumberové dohadujou o tom jeslti dál z našich kapes podporovat ( nějaký sprostý slovo dle výběru a preferencí ) biopaliva, soláry a podobnej bordel.

5 3
možnosti
OU
JK

On někdo čekal neco jiného ? 8-o

3 0
možnosti
JG

Před volbami neustále hulákal o 150 miliardách, teď je mu 400 miliónů dobrých;-D. Tvrdý sešup. A těch 12 miliard z EET je stejně podobně číslo.

5 1
možnosti