Diskuze

Turistickým atrakcím zvoní umíráček. K radosti místních, ke zlosti majitelů

Některá donedávna uzavřená turistická lákadla, jako například muzea strašidel, sexu, tortury či komunismu, dětské herny anebo půjčovny koloběžek, následující měsíce nejspíš nepřežijí. Podle analýzy webového vyhledávače Explorio asi pětina z nich skončí již na začátku sezony. Provozovatelé, kteří na nich vydělali v minulých letech, se nyní nedokážou přizpůsobit nové realitě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Skvělá zpráva, alespoň k něčemu je koronáč prospěšný.

2 0
možnosti

Zavřené obchody - to jim určitě radil Honza Nedvěd z Inizia;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Autorka tohoto hloupého článku Veronika Bělohlávková

(zkratka autora: vebe) vystudovala Jazykovou a literární kulturu na Univerzitě Hradec Králové. Působila jako redaktorka v týdeníku pro ženy, kde se věnovala rubrice zdraví a lifestylovým tématům. Do ekonomické redakce MF DNES a iDNES.cz nastoupila v lednu 2021. Na starosti má především dění na maloobchodním trhu.

To leccos vysvětluje :-D

1 3
možnosti

Schválně, co bude nejjednodušší vrátit do ulic po návratu turistů a co je horší. Stánky s čínskými šmejdy nebo muzeum sexu (byť přihlouplé)?

0 0
možnosti

V66í52t 88P47r52č86í14k

18. 6. 2021 13:51

Vybavil jsem si srovnání Prahy a Brna před dvaceti lety. Praha tenkrát byla metropolí pulzující životem, Brno připomínalo spíš ospalé maloměsto.

Od té doby se však lecos podstatně změnilo. Asi před dvěma týdny jsem Brno navštívil. Město jak ve dne, tak i večer kypí životem, všude korzuje polo lidí, zahrádky jsou obsypány návštěvníky, zkrátka je vidět, že to tam opravdu žije. Jen občas nějaký respirátor připomene, že tu byl (vlastně pořád je) nějaký covid.

Pohled na centrum Prahy je naopak tristní. Na ulicích téměř nikdo, zkrátka ospalá díra. Uvnitř pak všichni brečí, podobně jako kolega Sup zde v diskuzi, a modlí se, aby se konečně vrátily hordy Číňanů se selfie tyčemi, užvaněých Rusů a podnapilých Britů. Žádné plány ani úvahy o tom, co dělat, aby bylo centrum města atraktivní i pro Čechy, jsem nezaznamenal.

12 0
možnosti

M67a17r14c75e48l 48S39u22p

18. 6. 2021 18:15

Snižit minimálně 5x nájemné na nějakých 20% původní hodnoty - pak by to mohlo klapnout.;-)

Mám jenom obavu, že se to nebude chtít majitelům snižovat a raději to nechají zavřené a budou čekat až se covidové šílenství přežene a vše se vrátí do starých kolejí.

Ten nájem je opravdu brutální a musíte na něj vydělat - což není vůbec legrace.

0 1
možnosti

Neuroním ani slzu, kdyby u nás zkrachoval turistický průmysl jako celek. Řeči o tom, jak to přináší peníze a dává lidem práci mě vůbec nedojímají. Kdyby byla nějaká poválečná krize a nezaměstnanost, tak neřeknu. Jsme už ale mnoho let v situaci, kdy je totální nedostatek lidí na úplně všech pozicích a je skoro nemožné sehnat i naprosto nekvalifikovaného troubu, který bude jen sedět někde v kanclu a párkrát denně odpoví na nějaký email.

Všichni lidé uvolnění z turistického ruchu by nejspíš ještě ten den našli práci, od pražských a brněnských kanceláří, přes boleslavskou škodovku, po severočeský průmysl. A nejspíš by zvyšovali HDP víc, než u stánků s matrjoškama.

4 4
možnosti

M55a53r71c69e78l 82S91u44p

18. 6. 2021 12:46

Jasně ! Na pole a do Škodovky ! Ty restaurace a obchody jim sebrat a udělat z nich byty !

0 3
možnosti

P98e43t57r 90H38o94r53á86k

18. 6. 2021 12:04

Zdegenerovaná generace která potřebuje někoho, aby vymýšlel zábavu pro líné hosty.

5 0
možnosti

P57e14t94r 46Š67í65d16l51o

18. 6. 2021 11:12

Nechápu, o čem se zde v diskusi hádáte. Článek je postaven čistě na mudrování jednoho člověka z vyhledávače a jeho smyslem je udělat bezpochyby placenou, ale nepřiznanou reklamu právě onomu vyhledávači.

Ne nadarmo jej "psala" stejná redaktorka, jako celou sérii reklamních článků vetešnictví Primark. Nic z toho nemá co dělat v ekonomické rubrice kteréhokoli seriozního média.

7 0
možnosti

Co je ten článek zač je jedno. Téma to aktuální je.

3 1
možnosti

Každá krize má své vítěze a poražené. Některé turistické atrakce jsou holt mezi poraženými. Lidi zjistili, že bez některých věcí se prostě obejdou. S mnoha hospodami či kamennými obchody to bude podobné.

4 2
možnosti

P60e24t13r 49Š46í86d86l65o

18. 6. 2021 11:21

Úbytek služeb zaměřených na turisty je logický, pokud turistů ubude. Samozřejmě, že s jejich návratem, se zase objeví nové služby. A není důvod, aby se turisté nevrátili, pokud samozřejmě nepůjde o Rusy, či Číňany, kteří se obrátí jinam kvůli politické situaci a utrácet budou jinde.

Opakovaně jsem zde četl výkřiky určitého typu lidí, že turisty nechtějí a bude se jim žít lépe. Jistě, může to tak na první pohled vypadat, ale dříve, či později se výpadky promítnou do celé společnosti, do služeb atd. Proto také nejen typické dovolenkové destinace, ale například i světové metropole dělají vše proto, aby turisty přitáhly. I podřizování se UNESCO v různých kontroverzních nařízeních je téměř vždy motivováno tím, aby město nevypadlo ze seznamu a nepřišlo o část turistiky. Nevím, proč si tu mnozí nalhávají, že to tak není. Protože oni sami na výnosech neparticipují? Ale samozřejmě, že ano, třeba jen vzdáleně a zprostředkovaně, jen to nejsou schopni pochopit.

Obecně nerozumím tomu, proč někdo, kdo žije ve městě, zejména v oblíbené turistické destinaci, brečí, že to má i nepříjemné atributy města. Je to stejně hloupé, jako nastěhovat se na vesnici a brečet, že na návsi nejsou dva hypermarkety.

3 0
možnosti

Konečně. Jsem bývalý průvodce a Praha toto nemá zapotřebí. Ještě dovymést zbytek bábušek a je to. R^

5 1
možnosti

Tohle rozhodně nepoloží prodejce ptákovin. Naopak těch stánků s Čínou po návratu turistů přibude. Stačí se zamyslet proč...

0 1
možnosti