Jakou známku byste dali svému bernímu úředníkovi?

Jakou známku byste dali svému bernímu úředníkovi? | foto: MF DNES

Anketa mezi finančními úřady se o týden prodlouží

Kvůli převládajícímu zájmu čtenářů, kteří hlasují v anketě o finančních úřadech, se uzávěrka hlasování o týden prodloužila. Známkovat své daňové úřady tak můžete až do 9. října.

Daňové přiznání na finančních úřadech každoročně podávají statisíce Čechů. Řada z nich si stěžuje na fronty nebo zdlouhavé kontroly. Jaká je ale skutečná situace na finančních úřadech? Server iDNES se to rozhodl změřit. S ministerstvem financí proto pořádá průzkum.

Výsledky průzkumu ministerstvo použije ke zlepšení práce daňové správy.

„Vytyčili jsme si za cíl zavést klientský přístup finančních orgánů k daňovým subjektům. Cílem je poskytovat kvalitní služby a rozvíjet je tak, aby co nejvíce odpovídaly požadavkům klientů,“ vysvětluje mluvčí resortu Marek Zeman.

K tomu potřebuje ministerstvo znát názory na dosavadní činnost úřadů. Pokusí se je zjistit pomocí dotazníku iDNES.

DOTAZNÍK VYPLŇUJTE ZDE

(pokud jste kontaktovali za poslední rok daňový úřad)

„Získané údaje budeme analyzovat a výsledky budou tvořit součást dokumentu popisujícího proces modernizace české daňové správy,“ doplňuje Zeman.

Kromě výběru z několika alternativ obsahuje dotazník i jednu otázku otevřenou. V ní můžete uvést náměty, podněty i kritické připomínky. Průzkum poběží do 9. října na ekonomických stránkách iDNES, kde se také po vyhodnocení ankety dozvíte, jak jste hlasovali.