Diskuze

Amazon otevře v Česku dva sklady. Slibuje 10 tisíc míst a mzdu až 20 000

Internetový obchod Amazon nejpozději příští rok otevře u Prahy a Brna dvě nová distribuční centra. Práci chce dát až deseti tisícům lidí. Firma otevře nové sklady proto, aby uspokojila rostoucí poptávku po svých službách v Evropě. Nebude však kvůli tomu zavírat již existující centra v EU.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud nabízí takové podmínky, pak by ani přijít neměl. Asi si dělá srandu, ale dnes není apríla.

1 0
možnosti

Pravda o skvělém zaměstnání v Amazonu je trochu jiná, než se Idnes/křišťálová hlupa pokouší lidem vtlačit do hlavy:

http://blisty.cz/art/70613.html

1 0
možnosti

Amazon sice zaměstná až 4000 lidí + brigádníky, rozšíří nabídku čínského zboží na našem trhu a ukáže nám novodobého amerického otrokáře, ale také se stane obrovskou konkurencí pro zavedené e-shopy a kamenné prodejny, kde o práci nepřijde 4000 stálých zaměstnanců, ale dvojnásobek. Pro ČR je to ale dobrou vizitkou. V očích západního světa se tak stále více posouváme "k vyspělé" Evropě, což časem může přilákat další investory snad i do oblastí ekonomiky, které nabízejí něco víc, než-li přeprodej cizí výroby.

2 0
možnosti

Přišel kapitalista, nabídl peníze lidem, chce za ně práci. A levičáci se můžou unadávat. Zřejmě jit to tedy vadí. A to prý chtějí hájit zájmy pracujících.

1 2
možnosti

Plat až 20 tisíc tzn 12-14 pro skladníka, to mi přijde v pořádku. Práce 4dny v týdnu, ale cca 11 hodin denně to je v pořádku. Co ovšem nepovažuju za správné je nutnost být stále v poklusu a to doslova a nemožnost promluvit byt jen jediné slovo na někoho jiného v práci.To mi nepřijde správné.

V každém případě mají na to právo a budu rád, pokud tu budou mít lidé práci.

2 0
možnosti

koukám ma mapu a bohužel to vypadá opět na stavbu na zelené louce, poli, nikoli využití brownfields...

0 0
možnosti

Jen aby byly pracovní podmínky takové, jak Amazon slibuje.

"Britská televizní stanice Channel Four interviewovala asi deset bývalých zaměstnanců obřího skladu firmy Amazon.com v Rugeley v East Midlands v Anglii. Uvedli, že je firma nutila pracovat po neuvěřitelně dlouhou pracovní dobu jen s minimálními přestávkami a záměrně dočasné zaměstnance propouštěla a najímala nové, aby jim nemusela podle zákona poskytnout stejná zaměstnanecká práva jako permanentním zaměstnancům.

Zaměstnanci tvrdili, že jejich pohyb po skladu monitorovaly sledovače GPS. Zaměstnanci měli během desetihodinové pracovní směny jen třicetiminutovou pauzu na oběd, z čehož jim trvalo 20 minut dojít do kantýny a zpět.Před vchodem do kantýny se zaměstnanci museli podrobovat bezpečnostním prohlídkám, jako na letišti, zda něco ze skladu neukradli.

Zaměstnavatel také vydával zaměstnancům trestné body, za to, že promluvili s kolegou, že onemocněli a vzali si nemocenskou dovolenou, i za to, že byli příliš dlouho na záchodě. Principem bylo "tři trestné body a jste propuštěn".

Firma také široce využívala kontroverzních tzv. "zero hours contracts", pracovní smlouvu, jíž je zaměstnanec sice najat, ale smlouva mu nezaručuje vůbec žádnou práci ani plat. To znamená, že firma může zaměstnance krátkodobě využívat jen tedy, kdy ho potřebuje.

Jeden bývalý zaměstnanec firmy také informoval, že firma Amazon ušetřila stovky liber tím, že záměrně neinformovala zaměstnance o tom, že mají během dovolené právo na plat. Sklady firmy Amazon.com v Rugeley jsou v oblasti s vysokou nezaměstnaností, kde dříve byly uhelné doly. Avšak pracovní podmínky ve skladech jsou prý tak strašné, že se tam nehrnou ani místní dlouhodobě nezaměstnaní." - See more at: http://blisty.cz/art/70613.html nebo v originále článek a video z 1. 8. 2013 http://www.channel4.com/news/anger-at-amazon-working-conditions

1 0
možnosti

J94i20ř55í 32K41l92í68m96a

22. 10. 2013 21:45

Myslím, že dlouhodobě nezaměstnaní se obecně nehrnou do žádné práce, a pro Prahu to platí dvojnásob...

3 0
možnosti

Vynikajici zprava; jak pro CR, tak pro Prazany. Skoda jen, ze nejde o praci s vyssi pridanou hodnotou. Nasledujici vlada ma vynikajici prilezitost, jak do CR prilakat dalsi fimy. (zatim rel. nizke mzdove naklady, pritomnost kvalifikovane pracovni sily, pomerne dobra infrastruktura, atd...)

0 0
možnosti