Západní vstup do haly byl v den slavnostního otevření nazdoben prapory i...

Západní vstup do haly byl v den slavnostního otevření nazdoben prapory i kobercem. Namísto červeného byl ale přichystán oranžový - v barvách Amazonu. | foto:  František Vlček, MAFRA

Amazon kvůli koronaviru ruší prohlídky pro veřejnost i pracovní cesty

  • 0
Americký technologický gigant Amazon uzavřel evropské sklady, které dosud byly přístupné pro veřejnost. Jen za loňský rok je navštívilo přes 150 tisíc návštěvníků. Podle informací iDNES.cz firma navíc ruší zahraniční cesty svých zaměstnanců. Důvodem jsou obavy z nákazy koronavirem COVID-19.

Jen do logistického centra ve středočeské Dobrovízi, které Amazon provozuje od roku 2015, se loni podívalo přes 5 800 návštěvníků. Skupiny až 35 lidí do „zákulisí“ firma nejbohatšího muže světa pouštěla několik let. Zájemci se tam mohli podle slov společnosti podívat, jak „šlape dobře namazaný stroj, který se začne pohybovat po kliknutí na tlačítko koupit.“

Jenže od úterý se už do žádného ze skladů, které Amazon provozuje v Evropě, návštěvníci nepodívají. Kvůli šířící se nákaze koronavirem COVID-19 je totiž firma uzavřela. „Zdraví a bezpečnost našich zaměstnanců a hostů jsou pro nás na prvním místě,“ uvedla pro iDNES.cz Miroslava Jozová, PR manažerka společnosti pro ČR.

„Přijali jsme preventivní opatření, která mohou pomoci se zdravotní situací v regionu,“ řekla. Jedním z nich je podle informací iDNES.cz vedle omezení prohlídek také hromadné rušení pracovních cest. Firma zaměstnance vyzývá k tomu, aby raději hledali alternativní způsoby, jak se lze s kolegy v zahraničí spojit.

Kdy firma doporučení pro zaměstnance zruší, není známo. Logistická centra Amazonu by se však podle Jozové měla pro návštěvníky otevřít za několik měsíců. Tehdy by již měla být jasnější celosvětová zdravotní situace, tvrdí.

Archivní video: Práci v logistickém centru Amazonu si vyzkoušel i redaktori iDNES.cz

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv