náhledy
Samolepky „Pomozte nám neplýtvat“ upozorňují zákazníky na zboží, kterému se blíží datum spotřeby. (26. září 2022)
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
Zaměstnanci v pražských Butovicích nevyhazují čerstvé potraviny do kontejneru. Podle stavu se buď ještě dále zpracují, nebo putují do kompostárny. Kompostovací box se nachází v zázemí prodejny. (26. září 2022)
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
Pekaři v pražských Butovicích připravují až 12 druhů těst, ze kterých pečou několik druhů pečiva a také banánový chleba. (26. září 2022)
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
Jiří Mareček, ředitel komunikace společnosti Albert představuje nový koncept prodejny zero waste. (26. září 2022)
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
Z neprodaných banánů pečou místní pekaři banánový chlebík, který chutí připomíná vánočku. (26. září 2022)
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
Zaměstnanci Alberta mají k dispozici v Kantýně jinak obědy za třicet korun. (26. září 2022)
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
Správné mikroklima udržuje ovoce a zeleninu déle čerstvé. V Albertu využívají systém suché páry. (26. září 2022)
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
V zaměstnanecké kantýně sestavuje kuchař jídla podle potravin, kterým končí datum spotřeby. Někdy se tak na jídelním lístku může objevit i kachna se zelím. (26. září 2022)
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
Kromě potravin se snaží v prodejně upozorňovat také na zbytečné plýtvání energiemi. Slouží k tomu modro-bílé polepy na chladících boxech. (26. září 2022)
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
V zázemí prodejny je kompostovací box, kde se kompostují již zcela nevyhovující potraviny, většinou se jedná o ovoce a zeleninu. (26. září 2022)
Autor: Anna Boháčová, MAFRA