náhledy
V severním Německu jsou součástí štědrovečerní večeře nejrůznější uzené či nakládané ryby, především legendární matjesy.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kapustnica
Autor: Slovenská agentura pro cestovní ruch
Stále větší popularitu získává na Štědrý večer candát, který je mnoha gurmenty považován za nejlahodnější sladkovodní rybu.
Autor: Archiv autora
Zatímco v Česku vládne mezi vánočními rybami kapr, v Německu a Rakousku se často servíruje pstruh, třeba na mandlích či se speciálním salátem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Zatímco v Česku vládne mezi vánočními rybami kapr, v Německu a Rakousku se často servíruje pstruh, třeba na mandlích či se speciálním salátem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Stále větší popularitu získává na Štědrý večer candát, který je mnoha gurmenty považován za nejlahodnější sladkovodní rybu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V severním Německu jsou součástí štědrovečerní večeře nejrůznější uzené či nakládané ryby, především legendární matjesy.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Uzený pstruh s toustem se objevuje jako předkrm hlavně v Rakousku.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Rakouská štědrovečerní tabule je hodně podobná české, v mnoha rodinách se podává smažená ryba nebo telecí řízek s odlehčeným bramborovým salátem.
Autor: Archiv autora
Slavné plněné pirohy jsou jedním z dvanácti tradičních pokrmů na polské štědrovečerní tabuli, ale objevují se také na severní Moravě.
Autor: archiv autora
Specialitou Salcburku je párková polévka, která se zde tradičně servírovala až kolem druhé hodiny ráno při návratu z půlnoční mše.
Autor: archiv autora