Nejznámějším bílým vínem je v Chorvatsku Malvazija. Pěstuje se zde i chardonnay, tokaj, pivot gris, ryzlink a muškát.
Z červených je to především cabernet sauvignon, merlot a v Dalmácii plavat.
Kde se vzala, tu se vzala žlahtina
Speciální místo na chorvatském trhu vín zaujímá bílá Vrbnička žlahtina, která se pěstuje na ostrově Krk v okolí města Vrbnik. Žlahtina je velkou záhadou: nikdo neví, jak se sem dostala. Když ji vysadili jinde, nedařilo se jí.
"Asi se tady s nějakými druhy smíchala," odhaduje vinař Ivan Juranič. Nejznámějším producentem tohoto vína na Krku je Ivan Katunar, jehož vinohrady se táhnou do vzdálenosti sedmi kilometrů a každoročně prodává asi 150 tisíc litrů vína. "Žlahtina patří mezi lepší druhy vína a v Chorvatsku je velmi populární," říká Katunar.