náhledy
Jedním z nejoblíbenějších jídel jsou pikantní smažená kuřecí křidélka se zeleným pepřem a chilli.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na nočním trhu ve Varšavě se objevuje také smažený hmyz, tady konkrétně larvy bource morušového.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na nočním trhu ve Varšavě se objevuje také smažený hmyz, respektive larvy bource morušového.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Průvodce Lukasz právě ochutnává svého prvního „brouka“.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na nočním trhu je k mání především asijské jídlo, hlavně vietnamské, thajské či korejské.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Přestože první zákazníci přicházejí už kolem páté, tu pravou atmosféru místo získává až po setmění.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Organizátoři mají smysl pro humor. Třeba na tento strom rozvěsili pomeranče.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Organizátoři mají smysl pro humor. Třeba na tento strom rozvěsili pomeranče.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Night market se ve Varšavě odehrává každý pátek a sobotu večer.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Truck s názvem „inne beczki“ nabízí svrchně kvašená piva, jako je IPA nebo tradiční anglický ale.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Takové místo hned tak nenajdete, zvláště v centru města. Night market se usídlil na perónech nepoužívaného nádraží.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Součástí night marketu je také bar s nabídkou mnoha koktejlů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Velký ohlas má pomalu pečené vepřové podávané s pikantními omáčkami.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
První night market se ve Varšavě konal letos v červnu. Dnes už si bez této atrakce spousta lidí neumí víkend představit.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Night market se odehrává v centru města, jen pár set metrů od moderních varšavských mrakodrapů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Místní se bojí, že unikátní místo získají developeři a na bývalém, dnes již nepoužívaném nádraží, začnou stavět.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Výhodou varšavského nočního trhu je, že se zde neplatí žádný vstup, jako na mnoha českých food festivalech, ale platí se jen za skutečnou konzumaci.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V některých stáncích je k dispozici také fusion, třeba v Polsku oblíbený hovězí tatarák dochucený chilli a avokádem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz