náhledy
Jeden z nejjednodušších způsobů, jak ochutnat výbornou polskou kuchyni, představuje návštěva Vratislavi, ke které máme tradičně nejblíž.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Bída s nouzí? Zdaleka ne, Polsko se mění v parádní gastronomickou destinaci.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Poláci milují sladkovodní ryby a oproti nám se na stolech často objevuje také delikátní úhoř.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Nejstarší restaurace ve městě pod gotickou radnicí funguje již od roku 1273.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Poláci milují polévky všeho druhu, studené i teplé. Skočte nějakou ochutnat do bistra Zupa.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Polský fast food – kyselá ryba v housce s cibulí a okurkou. Mnohem lepší a zdravější než McDonald.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Oblíbená restaurace Chata při jatkách stojí vedle bývalé tržnice, kde se prodávalo maso.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
A nesmíme zapomenout ani na sladké. Zláká vás vanilkový koláč s lesním ovocem?
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Polská klasika. Pirohy plněné nejrůznější náplní, od hub a zelí až po maliny či jahody.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Marinovaná hruška s vanilkovou omáčkou. Tak trochu lepší kuchyně.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vedle bílých chlebů jsou oblíbené také celožitné chleby ve své typické cihlové podobě.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Těšte se na vratislavské trpaslíky. Tohle je třeba opilec.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Krásný pohled z výšky na město nabízí most Kajícnic spojující věže gotického chrámu Máří Magdaleny.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Ve městě můžete objevovat také působivé graffiti, v tomto případě jde o pohled do polských domovů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vratislav je městem ostrovů a mostů, tento most vede na Církevní ostrov s katedrálou.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Přestože Vratislav byla hodně zničená na konci války, dnes patří do pětice nejkrásnějších polských měst.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz