náhledy
Skromný interiér restaurace Daniel et Denise
Autor: Kateřina Koubová, MF DNES
Joseph Viola získal v roce 2004 kuchařské ocenění Mistr Francie.
Autor: Kateřina Koubová, MF DNES
Interiér restaurace je prostý, přesto v něm vládne příjemná a pohodová atmosféra.
Autor: Kateřina Koubová, MF DNES
Velký sál restaurace Daniel et Denise
Autor: Kateřina Koubová, MF DNES
Restaurace má otevřeno jen v poledne a večer, o víkendech je zavřeno. Tříchodové polední menu v Daniel et Denise stojí 29 eur (v přepočtu 730 korun), hlavní jídlo mezi 14 a 31 eury.
Autor: Kateřina Koubová, MF DNES
"Ráno často ani nevím, co budu ten den vařit. Když vidím na trhu něco zajímavého, i kdyby toho mělo být jen na pět porcí, koupím to," říká majitel restaurace Joseph Viola.
Autor: Kateřina Koubová, MF DNES
"Nejstarších bouchonů se v Lyonu zachovalo jen zhruba dvanáct. Ale jen my máme ocenění v michelinském průvodci," pýří se Joseph Viola.
Autor: Kateřina Koubová, MF DNES
Paštika z kachních jater a telecího brzlíku s 18 tajnými přísadami zabalená v těstě.
Autor: Kateřina Koubová, MF DNES
Je to tady jako kdysi. A jako doma. Šéfkuchař utře ruce do zástěry a už nás vítá. Pokorně, jako by ani neměl mistrovský titul.
Autor: Kateřina Koubová, MF DNES
Štičí nok
Autor: Kateřina Koubová, MF DNES
Gratinované těstoviny (v pozadí) a opečené brambůrky
Autor: Kateřina Koubová, MF DNES
Pudinkový ostrov plující na karamelu
Autor: Kateřina Koubová, MF DNES