náhledy
Mezi sudy metaxy je člověku dobře, vzduch je cítit příslibem, pití voní ve vzduchu tak intenzivně, že by se v té vůni dalo plavat.
Autor: Milan Vodička, MF DNES
Pazouly, kamenité terasy, brání sesouvání vysušené půdy.
Autor: Remy Cointreau
Sámoské víno je hodně sladké a je skvělé.
Autor: Milan Vodička, MF DNES
Velký dirigent. To Costas Raptis vybírá ta nejušlechtilejší muškátová vína, a když přijde čas, míchá je s vinným destilátem, středomořskými bylinami a dalšími ingrediencemi.
Autor: Remy Cointreau
Řecký ostrov Sámos
Autor: Milan Vodička, MF DNES
Sámos, hlavní město stejnojmenného řeckého ostrova.
Autor: Milan Vodička, MF DNES
Sámos, hlavní město stejnojmenného řeckého ostrova.
Autor: Milan Vodička, MF DNES
Sámos je místo, kde by byla krásná dovolená, protože by se tam člověk od prvního dne hezky řecky nudil přesně tak, jak by si to přál.
Autor: Milan Vodička, MF DNES
Ostrov Sámos, to je kopec, který vyrostl příkře z moře tak těsně u Turecka, že máte chuť těch patnáct set metrů přeplavat.
Autor: Milan Vodička, MF DNES
Na Samosu jsou podmínky pro pěstování vína mizerné, půda je suchá, kamenitá. Právě proto ze sebe víno musí vydat to nejlepší. Urodí se ho sice málo, ale je nejsladší.
Autor: Remy Cointreau
"Spyros Metaxas byl individualista, který si šel nezdolně za svým," skládá otci zakladateli hold Panos Sarantopoulos.
Autor: Remy Cointreau
Vládce sklepa. Sud číslo jedna nese jméno Spyrose Metaxy. V něm Costas Raptis připravuje z ingrediencí, které zrály až osmdesát let, špičkovou sérii Aen (Navždy).
Autor: Remy Cointreau
Vinice na Sámosu, odkud je to jediné správné víno na výrobu metaxy, připomínají často džungli. A čím víc, tím je víno lepší.
Autor: Milan Vodička, MF DNES
Sámos, to není jen víno. Pěstují se zde například i pomeranče, granátová jablka nebo olivy (na snímku).
Autor: Milan Vodička, MF DNES
Dům vinařství Metaxa v Aténách
Autor: Milan Vodička, MF DNES
Některé ze sudů pocházejí z dob založení Metaxy (1888).
Autor: Milan Vodička, MF DNES
Metaxa má pět až dvacet procent vína, zbytek je destilát.
Autor: Milan Vodička, MF DNES