náhledy
Norimberské klobásy jsou již 13 let chráněné Evropskou unií jako regionální specialita.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jedna z nejstarších klobásových hospod v Norimberku byla založena již v roce 1419.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Starosvětský interiér restaurace Zum Golden Stern.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Starosvětský interiér restaurace Zum Golden Stern
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Osm klobásek s bramborovým salátem na historickém servírovacím talíři
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kompletní norimberská sestava: klobásky, hořčice, křen, bramborový salát i zelí.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Pokud se nechcete zdržovat, můžete si koupit tři klobásky v housce za dvě a půl eura.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Norimberskou klobásu najdete ve fastfoodu, v historických krčmách i v lepších restauracích.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Norimberské klobásy jsou čerstvě grilované na otevřeném ohni.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Ve vyhlášené restauraci Bratwursthäusle je otevřený oheň s roštem uprostřed místnosti.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Méně tradiční přílohou je houska či preclík.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V létě patří klobáska k hlavnímu taháku všech zahradních pivních restaurací.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jedním z tipů naší průvodkyně po Norimberku je restaurace Hexenhäusle pod hradem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Zajímavých historických krčem s nabídkou tradičních klobás je v centru Norimberku celá řada.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Zajímavých historických krčem s nabídkou tradičních klobás je v centru Norimberku celá řada.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Výtečné norimberské klobásy doporučuje také věhlasný gastronomický průvodce Michelin.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz