náhledy
Projížďka na lodi s výhledem na velryby. Pěkně to houpe a minimálně každý desátý turista má problémy se svým žaludkem...
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Přestože velrybí maso pozvolna z islandských restaurací mizí, v centru Reykjavíku ještě stále můžete ochutnat velrybí steak.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Při výpravě za velrybami máte na Islandu téměř stoprocentní šanci, že pár obrovských savců skutečně uvidíte.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Malebný přístav Húsavík, odkud se vyjíždí za pozorováním velryb.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Malebný přístav Húsavík, odkud se vyjíždí za pozorováním velryb.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Při výpravě za velrybami máte na Islandu téměř stoprocentní šanci, že pár obrovských savců skutečně uvidíte.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Přestože stále více lodí se specializuje na lov velryb beze zbraní, velrybáři své staré řemeslo stále nevzdávají.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Budoucnost patří velrybám – a pro mladou generaci bude lov velryb už jen kapitolou z historie ostrova.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Islanďané vždycky hojně využívali dary moře – tradiční sušení ryb, které stále patří k základním potravinám na ostrově.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Exponáty z islandského muzea penisů ukazují, že kůže z velryb se po staletí zpracovávala – dokonce i kůže z "intimních" částí.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Exponáty z islandského muzea penisů ukazují, že kůže z velryb se po staletí zpracovávala – dokonce i kůže z "intimních" částí.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz