náhledy
Lorsbacher Thal. Jeden z nejstarších jabčákových šenků ve městě má dnes také nejlepší nabídku ciderů z desítek zemí.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Moderna ve čtvrti kolem nádraží. Studentská kavárna v hipsterském stylu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Mrakodrapy ve Frankfurtu už svou výškou nepatří do první evropské desítky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na shledanou. Tak trochu frankfurtský Švejk.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Džbánu na jablečné víno se tady říká „bembel“, sklenici pak „gerippte“.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Metr jabčáku, dohromady 2,2 litru, vyjde jen na 16,90 euro (440 korun).
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
I když už nevládnou evropským rekordům, noční pohled na frankfurtské mrakodrapy je stále úchvatný.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V restauraci Lorsbacher Thal si připravují své vlastní jablečné víno.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
A ještě jednou Lorsbacher Thal se svou největší kolekcí ciderů ve městě
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jabčák se tradičně pije z kameninových džbánů zvaných bembel.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Místo pivnic mají ve Frankfurtu zahradní jabčákové restaurace.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
„Nekonečná“ alej platanů vedoucí na břehu Mohanu
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jabčák se tradičně pije z kameninových džbánů zvaných bembel.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Zrající sýr s cibulí nazývaný sýr s muzikou. Muzika prý přijde později, však to sami poznáte.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Zřejmě nejslavnějším pokrmem Frankfurtu je zelená omáčka podávaná s vejcem uvařeným natvrdo a vařenými brambory. Připravuje se ze sedmi druhů bylinek – z kerblíku, brutnáku, petržele, šťovíku, řeřichy, pažitky a krkavce. Servíruje se studená.
Autor: Profimedia.cz
Sardinky na grilu z kulinárního srdce města v Nádražní čtvrti
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Frankfurtské „dary přírody“ v díle lidového umělce
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Místo pivnic mají ve Frankfurtu zahradní jabčákové restaurace.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Nasbírat, vymačkat a zkvasit. A jde se pít.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz