Diskuse k článku

Tak má vypadat fastfood. Deset nejlepších pouličních stánků v Evropě

Zapomeňte na mastné klobásy a nazelenalé párky v rohlíku. Odborníci na gastronomii sestavili žebříček nejlepších pouličních stánků v Evropě, na jejichž návštěvu vaše chuťové buňky nezapomenou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S67t15a81n64i13s24l14a16v 63P20i75š90t23ě38k 1736218879955

Tak cesi maji divne chute. Treba Burger King je urcite lepsi jak vetsina kebabu:-)

Obzvlaste ty co se nazyvaji "hovezi". Chutnaji jak Lunchmeat.

+1/−1
3.5.2018 21:38

J55a16n 47S85o18u91k34u78p 1284534396955

Je, jenže BK taky nestojí na každém rohu, ani McD, ani KfC, ani nic jiného. V průměrném menším městě se dají většinou sehnat mizerné ́asijské ́ nudle maximálně, to pak má kebab lehkou práci, když mu zbyde konkurence v podobě párků v rohlíku, půl dne sušená pizzy, či klobásy mizerné kvality.

0/0
3.5.2018 23:17

M91i51c92h42a12l 58M58i34l26l38e54r 9716282979912

nevim jak v Cesku, ale u nas u protinozcu bych kdykoliv dal prednost kebabu pred KFC nebo Red Rooster.

Mame tu mezi jinym tureckou komunitu a velka konkurence mezi jednotlivymi kebabarnami ma vysledek, ze se musi snazit o lepsi kvalitu.

BK se v nekterych nasich statech jmenuje BK, ale v jinych Hungry Jacks, stejna firma. Vsechno, vcetne McD je lepsi nez tradicni hot dog s rajcatovou "omackou" = tomato sauce ( ridsi verze kecupu.)

Klobasy evropskeho stylu, nejcasteji nekolik druhu nemeckeho typu a podavane s horcici, kyselym zelim, strohanym syrem apod. ve velmi chutne housce se obvykle prodavaji v kioscich pri trzich.

0/−1
4.5.2018 11:23

M11i50c49h14a29l 21M66i40l20l60e81r 9956882409342

Turecke kebabarny obvykle nabizeji na vyber tradicni kebabovou smes z mleteho hoveziho masa, marinovane jehneci kousky a marinovane kureci kousky stlacene do kebaboveho tvaru a opekane stejne jako kebabova smes.

0/−1
4.5.2018 11:26

J94i59r76k66a 27K33u97z80e36l24k62a 9621795268602

Podle nabídky jídla na venkovních akcích v ČR nemáme fantazii, zato máme místo žaludku popelnici. Klobása, kyta, klobása, langos, bramborák, klobása, buřty na pive.... To všechno může být i kvalitní, ale bohužel to opravdu není případ běžných stánků. Nejlevnější ingredience, prepaleny olej, nulová invence při dochucení. Přitom fast food muze byt neuvěřitelně pestrý, často zdravý. Jen ne v ČR. A nevěřím, že by se nenašlo dost lidí, kteří by si rádi připlatili, aby nemuseli jist odpad. Různé food festivaly to dokazují celkem přesvědčivě. Takže nerozumím té mizerné nabídce.

+9/−1
3.5.2018 20:29

J74o66s20e98f 32U37l78m49a19n 8830340218825

To je jak v Británii: fish & chips & fish & chips & fish & chips &.....

+6/0
3.5.2018 20:55

L81u30b61o68m93i91r 43M93a94c60h79o 2682130695237

Tak anglická kuchyňa je celkovo nejaká obmedzená

0/0
5.5.2018 15:54

J89a66n 58S86o23u58k84u24p 1854884176955

To je, bohužel, realita. Kvalita pouličního jídla je u nás totálně tragická, nemáme v tom historii, kulturu ani stravovací návyky. U nás je pouliční jídlo stále ve statusu ́hladové okno ́ . Ono celkově, Evropa je v tomhle trochu pozadu proti jihoamerickým, nebo asijským zemím, nicméně třeba rozdíl mezi ČR a Itálií je propastný. Pár zemí sem navštívil a návrat domů je vždycky v tomhle směru očistec a to dost bolestivý. Nemám tady jak vysvětlit, že průměrné pouliční jídlo v Indii je na úrovni vysoce nadprůměrných restaurací u nás s tím, že se tam člověk nají za 50kč i s předkrmem, pitím.

+3/−1
3.5.2018 23:13

L25u20k66á81š 91H22r25d97l15i61č92k67a 6864829657791

Raději se najím v ČR než stánek z Indie, který může být chutný, ale s přídavkem E. Coli a podobně. Ne, díky [>-]

0/−2
3.5.2018 23:43

J16a39n 40S29o67u65k58u52p 1354474966335

V podstatě potvrzujete, co píšu výše, no. Ale to je fuk, opravdu nemá cenu vysvětlovat, že právě kvůli obecně šíleným hygienickým podmínkám jsou Indové v mnoha ohledech čistotnější než my. Z donucení, ale je to tak (tak třeba v Indii se při pití z pet lahve je zvykem se ústy nedotýkat hrdla lahve, vypadá to trochu komicky.. legendární jsou jejich záchody, nicméně realita je, že každý jejich záchod má "bidet" ...). U jídla se to třeba projevuje tak, že např. párek je pro ně nepochopitelná věc - něco, co se udělalo, pak to někde leželo. Oni to nesní, pokud to neprošlo tepelnou úpravou přímo před zákazníkem.

0/0
4.5.2018 0:03
Foto

H95a15n75a 79A86n95t27o83n37o78v86á 6557869704174

A proč vůbec jíst na ulici a ne kulturně u stolu v restauraci?

+1/0
4.5.2018 8:41

J37i72r89k98a 40K91u15z18e55l58k86a 9371595618232

Proč jet vlakem a ne autobusem?

0/−2
4.5.2018 12:17

L55u54b24o90m12i10r 85M23a80c90h64o 2812510365517

napríklad pre zbytočnú stratu času v reštaurácii

0/−1
5.5.2018 16:24

L84í41d95a 58V30š78e45t47e66č40k89o96v29á 5310983679676

Chybi mi tam jeste vegandgo a jobar 1

0/−1
3.5.2018 20:29

M32i23l32o42š 40O95b68d17r50ž59a18l 7185745203633

Nějak mi tam chybí klobásy z Václaváku. To myslím vážně

+3/0
3.5.2018 20:14

R80u14d72a 54S41l10a40v44í20k 5163568596211

Ty co se dělají na oleji z roku 1970?

+9/−1
3.5.2018 20:20

F66r91a81n33k 95N59o37v14a19k 5535455361519

Ten doda historickou chut!

+5/0
3.5.2018 20:57

J78i29ř36í 39J91a30h36o25d25a 9576538366662

Co se týká žebříčku kvality, tak tam to je vždy spíše o pověsti a o tom, co je momentálně in. Pochybuju, že Burger King je z méně kvalitních surovin, než UGO.

+2/−4
3.5.2018 9:21

L90í78d21a 35V82š45e57t14e83č67k36o84v77á 5590353769936

No to nevim. UGO salaty, zeleninove polevky, zdrave svacinky a ovocne a zeleninove freshe.

0/−2
3.5.2018 20:28

B29a19r14b58o60r24a 82S76v64o39b84o86d51o44v37á 6952397678580

Maji taky moc dobre sezonni wrapy

0/0
3.5.2018 22:02

A91d83a69m 98B78e46c94h61n10ý 4530234691102

No nevím, jestli 340kč je sympatická cena za dvě "jednohubky". To samé v Mexiku by stálo 20kč. Ale dal bych si :-)

+8/0
3.5.2018 8:34

J48o30s37e44f 31R18i40c63h38t57e28r 9166725267413

Jenže to není v Mexiku, ale v Kodani..

+2/0
3.5.2018 16:00

J33a98n 87K48o91l76a83š19í58n 4195350223640

Je to víc než sympatická cena za to, kdo to připravuje. Já bych asi platil víc i jen za možnost podívat se na někoho, kdo vařil v Nomě.

+3/−1
3.5.2018 16:49

J62o81s32e51f 68U83l48m30a16n 8910740318375

To jako fakt? 8-o

+3/0
3.5.2018 20:58

J93a63n 35S51o92u15k29u62p 1374114656745

No nevím, v Mexiku tacos zrovna nestojí dvacku, to zas není nějak extra levná země. Za trochu lepší (tzn. ne zrovna v prvním bufáči) tacos na večeři dáte cca 100-150kč v přepočtu. Dvě tacos splňují fastfood, běžnému člověku na plnou porci stačí tři, k tomu nachos nebo něco takového, jak je v Mexiku zvykem.

Problém a důvod, proč je to sympatická cena, je jinde - kvalita surovin. U nás ty nejlepší tacos se tak trochu (tak trochu víc) vzdáleně podobají mexickému originálu, brutální rozdíl je v kvalitě masa a množství koření, které k tomu dávají, kvalitě sýru, který používají atd. Kdybych to měl srovnat s kvalitou průměrného burgeru, tak tacos by museli vynásobit cenou tak 3x a stát skutečně kolem 300-400kč. Navíc tady jde o Dánsko a o top podnik v podstatě. 340kč je naprosto zadarmo.

0/0
3.5.2018 23:09

Najdete na iDNES.cz