Hlavní akcí dubrovnického Good Food Festivalu je Stůl Dubrovníku, kde hotely a restaurace předvádí své umění.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Good Food Festival se v Dubrovníku koná v druhé polovině října, kdy jsou naleštěné ulice poloprázdné, protože hlavní turistická sezóna skončila.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Sem tam se trousí turisté, převážně z Asie, ale žádné davy, tlačenice. Ideální čas vychutnat si město a život v něm do detailu.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Good Food Festival hostí jedno z nejkrásnějších měst v Evropě - chorvatský Dubrovník.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
V rámci festivalu si můžete rezervovat stůl v jedné z restaurací v Dubrovníku a vychutnat si tradiční, ale i exotické menu za zvýhodněnou cenu. Na snímku hlavní chod (hovězí, smažené banány, maniok) z Venezuelské večeře v Restoran Kantenari.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Dubrovník i jeho okolí obklopují především citrusy a olivovníky, které zásadně ovlivňují jeho kuchyni.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Gastro tour Dubrovník na talíři je dobrou investicí. V malé skupince projdete staré město a čtyři restaurace, kde vám servírují předkrm, hlavní chod i dezert, vína i destiláty. Přitom se dozvíte vše o tradicích, kuchyni a životě či stravování místních.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
V rodinné restauraci Marco Polo jsme jako předkrm ochutnali ústřice, dva druhy nakládaných ančoviček i uzeného tuňáka.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Naproti slavného Kostela svatého Ignáce, kde se pořádá mnoho mezinárodních svateb, stojí restaurace Kopun.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Tam jsme ochutnali tradiční jídla, které Chorvati v Dubrovníku servírují při rodinných setkáních - na snímku šporki makaruli - "špinavé" těstoviny kořeněné skořicí.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Restaurace Kopun servírovala černé rizoto s inkoustem ze sépie...
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
...a také kohouta v hořkých pomerančích s medem a kroupami.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Úzkými bočními uličkami starého Dubrovníku se přesouváme k další restauraci.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Starý Dubrovník je obehnán kamennými hradbami, které mají jen dvě brány a dva "výlezy" k moři. U každého je bar.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
V restauraci Tavulin ochutnáváme větrem a kouřem sušený dalmácký pršut, salát z chobotnice a několik druhů sýrů.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Červené a bílé víno je z regionu Konavle.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Naleštěná hlavní ulice starého Dubrovníku se chystá na highlight Good Food Festivalu: Stůl Dubrovníku.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Hudba nesmí v ulicích starého chorvatského města chybět.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Restaurace a hotely připravují své pohoštění pro nedělní událost Good Food Festivalu - Stůl Dubrovníku.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Před přestřihnutím pásky pár posledních fotografií...v momentě, kdy se ke stolu přihrnou lidé s kupony, nebude na nic čas.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
U pásky se scházejí turisté i místní. Vytipujou si nejlepší stůl, ze kterého chtějí ochutnat a v momentě, kdy se páska přestřihne, vrhnou se na delikatesy. Na korzo a rozvážný výběr není čas.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
U pásky se scházejí turisté i místní. Vytipujou si nejlepší stůl, ze kterého chtějí ochutnat a v momentě, kdy se páska přestřihne, vrhnou se na delikatesy. Na korzo a rozvážný výběr není čas.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Restaurace a hotely připravují své pohoštění pro nedělní událost Good Food Festivalu - Stůl Dubrovníku.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Pro restaurace a hotely, taverny, pekárny, cukrárny i vinaře je Stůl Dubrovníku ideální příležitostí, jak prezentovat svou práci. Pro místní a turisty je to šance ochutnat něco mimořádného.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Pro restaurace a hotely, taverny, pekárny, cukrárny i vinaře je Stůl Dubrovníku ideální příležitostí, jak prezentovat svou práci. Pro místní a turisty je to šance ochutnat něco mimořádného.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Plody moře, drobné jednohubky, pečivo, dokonalé dezerty. To je nejčastější složení jednotlivých stolů na festivalu.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Pro restaurace a hotely, taverny, pekárny, cukrárny i vinaře je Stůl Dubrovníku ideální příležitostí, jak prezentovat svou práci. Pro místní a turisty je to šance ochutnat něco mimořádného.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Pro restaurace a hotely, taverny, pekárny, cukrárny i vinaře je Stůl Dubrovníku ideální příležitostí, jak prezentovat svou práci. Pro místní a turisty je to šance ochutnat něco mimořádného.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Před přestřihnutím pásky pár posledních fotografií...v momentě, kdy se ke stolu přihrnou lidé s kupony, nebude na nic čas.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Restaurace a hotely připravují své pohoštění pro nedělní událost Good Food Festivalu - Stůl Dubrovníku.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Před přestřihnutím pásky pár posledních fotografií...v momentě, kdy se ke stolu přihrnou lidé s kupony, nebude na nic čas.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Restaurace a hotely připravují své pohoštění pro nedělní událost Good Food Festivalu - Stůl Dubrovníku.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Před přestřihnutím pásky pár posledních fotografií...v momentě, kdy se ke stolu přihrnou lidé s kupony, nebude na nic čas.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Restaurace a hotely připravují své pohoštění pro nedělní událost Good Food Festivalu - Stůl Dubrovníku.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Pro restaurace a hotely, taverny, pekárny, cukrárny i vinaře je Stůl Dubrovníku ideální příležitostí, jak prezentovat svou práci. Pro místní a turisty je to šance ochutnat něco mimořádného.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Plody moře, drobné jednohubky, pečivo, dokonalé dezerty. To je nejčastější složení jednotlivých stolů na festivalu.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Místní pečivo je oblíbené, přestože chleba si většina chorvatských rodin peče doma. Na snímku preclíky a drobné pečivo se salámem a olivami.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Citrusové plody nesmějí chybět, patří k Dubrovníku tak jako olivy, fíky, nebo levandule.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Před přestřihnutím pásky pár posledních fotografií...v momentě, kdy se ke stolu přihrnou lidé s kupony, nebude na nic čas.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Plody moře, drobné jednohubky, pečivo, dokonalé dezerty. To je nejčastější složení jednotlivých stolů na festivalu.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Jednotlivá místa u Stolu Dubrovníku jsou výkladní skříní daného hotelu či restaurace. Není tedy divu, že personál si s výzdobou vyhrál do detailu.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Dokonalé dezerty: bylo těžké si vybrat, pro který se v momentě přestřižený pásky vydáte.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Plody moře, drobné jednohubky, pečivo, dokonalé dezerty. To je nejčastější složení jednotlivých stolů na festivalu.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Poslední úpravy před přestřižením pásky. Kdo prošel kolem těsně před začátkem akce, neodolal.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Lodičky se salátem z chobotnice na Stole Dubrovníku
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Čerstvé ústřice s citronem a limetou na Stole Dubrovníku.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Onofriova fontána v blízkosti hradeb je zdrojem pitné vody. Přijde- li na vás žízeň, můžete se zde bez obav napít.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Turisté i místní si zde bez obav doplňují lahve dobrou pitnou vodou.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Onofriova fontána v blízkosti hradeb je zdrojem pitné vody. Přijde- li na vás žízeň, můžete se zde bez obav napí
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Chcete zažít skutečné město? Vydejte se ráno na trhy v Dubrovníku. Koupíte zde lokální výrobky, ovoce, zeleninu, levanduli, mýdla a podobně.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Ale pozor, vše jen do oběda. Na náměstí pak stánky vystřídají stoly od blízkých restaurací.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Na první pohled lákavý obchod s cukrovím táhne turisty. S lokální výrobou ale nic společného nemá.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Všudypřítomné kočky mohou z Good Food Festivalu leccos vytěžit. Co se nesní a zůstane na ulici, jde do druhého kola.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Good Food Festival má v prastarých uličkách Dubrovníku neopakovatelnou atmosféru.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
A kdo potřebuje přemíru jídla a vína vysportovat, může se vydat na městské hradby. V říjnu se už nemusí pálit na horkém slunci a proplétat mezi zástupy turistů.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz