- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
V Čechách mám své oblíbené pekařství v Písku, u kamenného mostu. Mají tam skutečně žitný (nebarvený) chléb ruského typu a kvasový chléb z Protivína. Také rohlíky , které jsou opravdu křupavé, vše za přiměřenou cenu.
Malé pekařství, které má ale vždy už dopoledne skoro vyprodáno, je v Blatné, naproti parkovišti u obchodního domu Labuť.
V Bavorsku je světoznámé pekařství Hopfister, které vyrábí tradiční chléb jaký se dříve pekl na statku v Jižních Čechách. Poměrně tmavý, se silnou kůrkou a spíše těžký. Vydrží však i týden jako čerstvý. Kilo za 100 Kč by ale v ČR asi moc nešlo na odbyt- je to cena za zdlouhavou přípravu. Takový chléb se na lince nikdy dělat nebude, potřebuje několik dní přípravy, kvásek a kvalitní mouku. Svůj chléb posílá firma Hopfister i letecky do Ameriky, je to lék na touhu po domově tamních Bavoráků.
Nejlepsi tmavy chleb v Nemecku, nejlepsi bagety ve Francii. V Ceske republice existuji velke jakostni rozdily jak u bileho peciva, tak i v pripade tmaveho chleba.
bagety a dalsi pecivo i chleby ve Francii
zajímavý článek, jen jsem hned na začátku nepochopil tu vesničku... Mšeno je město ;-) každopádně my si doma pečeme chleba svůj a většina těch průmyslových mi tak už skoro 2 roky nechutná...
Stav chleba v českých supermarketech mne tak dožral, že ho už 3roky nekupuji. Pro dobrý žitno-pšeničný to mám daleko, tak jsem se dala do pečení vlastního chleba z vlastního žitného kvásku.Peču buď v domácí pekárně, nebo v troubě (tam je lepší). Kupuji mouku po 15kg, takže cenově zajímavé. Pekárnu už mám skoro tři roky, ale asi už dlouho nevydrží to obdenní pečení, takže budu muset koupit novou, ale nedá se nic dělat, muž si zvyknul na dobrý chleba
Nejlepší chléb je u nás, ale musí se dělat poctivě, pak nemá chybu.
šumava je šumava... akorát nechápu proč jí prakticky všichni sypou zcela zbytečně moukou.
Ziju 15 let v Nemecku. Sice je tady obrovsky vyber vsech moznych druhu, prakticky vsechny jsem vyzkousel, ale dva roky mi trvalo, nez jsem nasel slusne pozivatelny chleba v jednom pekarstvi a opravdu dobry chleb jsme nasli az pred 2,5 rokama. Jinak nejlepsi chleba, co jsme kdy s manzelkou jedli, jsme nasli na Islandu, peceny v lavovych pecich.
nejlepší chleba co jsme kdy jedli byl na Maltě
Už někdo zjišťoval, čím je to, že některý chléb s exotickým názvem je třeba tmavý jako perník a žitný má barvu zcela jinou, než ten, který si s přidáním žitné mouky upeču doma ?
Mě se líbí ten, co vydrží údajně až 4 - 5 měsíců Chuť asi nebude nic moc, ale v horách docela užitečná věc.. na podzim než napadne sníh na nákup, a znova pak až na jaře..
Jinak jsou ale nejlepší chleby a pečivo ve středomořské oblasti. Vesměs platí, že čím dál od moře, tím horší jsou..
no tak to nevim... žiji v Barceloně již několik let a náš chleba je prostě pro mě lepší,bagetám a buchto-chlebu jsem na chuť přišel ale chleba je chleba