Diskuze

Vyzkoušeli jsme chléb ze všech koutů světa. Kde ho mají nejlepší?

Češi chleba milují, zvláště ten kváskový se stal v posledních letech hitem všech farmářských trhů. Ale podoby chleba mohou být různé. Někdy je úplně placatý, jindy zase tvrdý jako kámen. Francouzi ho musejí mít čerstvý dvakrát denně, zatímco ve švýcarských horách se pekl jen třikrát do roka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V Čechách mám své oblíbené pekařství v Písku, u kamenného mostu. Mají tam skutečně žitný (nebarvený) chléb ruského typu a kvasový chléb z Protivína. Také rohlíky , které jsou opravdu křupavé, vše za přiměřenou cenu.

Malé pekařství, které má ale vždy už dopoledne skoro vyprodáno, je v Blatné, naproti parkovišti u obchodního domu Labuť.

V Bavorsku je světoznámé pekařství Hopfister, které vyrábí tradiční chléb jaký se dříve pekl na statku v Jižních Čechách. Poměrně tmavý, se silnou kůrkou a spíše těžký. Vydrží však i týden jako čerstvý. Kilo za 100 Kč by ale v ČR asi moc nešlo na odbyt- je to cena za zdlouhavou přípravu. Takový chléb se na lince nikdy dělat nebude, potřebuje několik dní přípravy, kvásek a kvalitní mouku. Svůj chléb posílá firma Hopfister i letecky do Ameriky, je to lék na touhu po domově tamních Bavoráků.

1 0
možnosti

J86a89n 41K10a51n76t

3. 11. 2015 8:55

Nejlepsi tmavy chleb v Nemecku, nejlepsi bagety ve Francii. V Ceske republice existuji velke jakostni rozdily jak u bileho peciva, tak i v pripade tmaveho chleba.

0 0
možnosti

bagety a dalsi pecivo i chleby ve FranciiV

0 0
možnosti

zajímavý článek, jen jsem hned na začátku nepochopil tu vesničku... Mšeno je město ;-) každopádně my si doma pečeme chleba svůj a většina těch průmyslových mi tak už skoro 2 roky nechutná...

0 0
možnosti

Stav chleba v českých supermarketech mne tak dožral, že ho už 3roky nekupuji. Pro dobrý žitno-pšeničný to mám daleko, tak jsem se dala do pečení vlastního chleba z vlastního žitného kvásku.Peču buď v domácí pekárně, nebo v troubě (tam je lepší). Kupuji mouku po 15kg, takže cenově zajímavé. Pekárnu už mám skoro tři roky, ale asi už dlouho nevydrží to obdenní pečení, takže budu muset koupit novou, ale nedá se nic dělat, muž si zvyknul na dobrý chleba;-)

0 0
možnosti

O62t28a 72K60i73n35c

27. 10. 2015 21:14

Nejlepší chléb je u nás, ale musí se dělat poctivě, pak nemá chybu.

1 0
možnosti

V62á31c56l42a61v 32Š34o13b57r

27. 10. 2015 12:39

šumava je šumava... akorát nechápu proč jí prakticky všichni sypou zcela zbytečně moukou.

0 0
možnosti

Ziju 15 let v Nemecku. Sice je tady obrovsky vyber vsech moznych druhu, prakticky vsechny jsem vyzkousel, ale dva roky mi trvalo, nez jsem nasel slusne pozivatelny chleba v jednom pekarstvi a opravdu dobry chleb jsme nasli az pred 2,5 rokama. Jinak nejlepsi chleba, co jsme kdy s manzelkou jedli, jsme nasli na Islandu, peceny v lavovych pecich.

0 0
možnosti

K77a12r69e32l 17H94r28u67b20ý

27. 10. 2015 12:18

nejlepší chleba co jsme kdy jedli byl na Maltě

0 0
možnosti

Už někdo zjišťoval, čím je to, že některý chléb s exotickým názvem je třeba tmavý jako perník a žitný má barvu zcela jinou, než ten, který si s přidáním žitné mouky upeču doma ? ;-D

0 0
možnosti

J59a67n 95K50o64h55l

26. 10. 2015 14:15

Mě se líbí ten, co vydrží údajně až 4 - 5 měsíců :-) Chuť asi nebude nic moc, ale v horách docela užitečná věc.. na podzim než napadne sníh na nákup, a znova pak až na jaře.. R^

Jinak jsou ale nejlepší chleby a pečivo ve středomořské oblasti. Vesměs platí, že čím dál od moře, tím horší jsou..

0 0
možnosti

O39n84d71r20a 61L45e65n79k

26. 10. 2015 16:34

no tak to nevim... žiji v Barceloně již několik let a náš chleba je prostě pro mě lepší,bagetám a buchto-chlebu jsem na chuť přišel ale chleba je chleba

2 0
možnosti