náhledy
Vlasové nudle vermicelli se běžně používají v kuchyních celého světa. V Bangladéši se v poslední fázi výroby suší v denním žáru a získávají tak specifickou chuť. Jejich výrobu ve specializované továrně v Bogře na severu Bangladéše zdařile zachytil místní fotograf.
Autor: Profimedia.cz
V Asii se vermicelli používají v řadě receptů.
Autor: Profimedia.cz
První oficiální zmínka o těstovinách vermicelli pochází z patnáctého století. Ve své knize o nich psal slavný kuchař Martino da Como. Do knihy přidal i několik receptů.
Autor: Profimedia.cz
Výroba těstovin vermicelli v továrně v Bogře na severu Bangladéše
Autor: Profimedia.cz
Bangladéšská kuchyně se hodně podobá indické, ale nepoužívá tolik masa. Úplný základ tu tvoří rýže a luštěniny.
Autor: Profimedia.cz
Krásné fotky pořídil 31letý místní fotograf Abdul Momin.
Autor: Profimedia.cz
Ve strojové výrobě se vermicelii suší zhruba dvě hodiny při teplotě 55–65 °C. V Bangladéši nahrazuje práci sušičky obyčejné slunce.
Autor: Profimedia.cz
Práce mezi miliony nudlí. Bangladéš je sice chudá a rozvojová země, ale je to také jedna z nejrychleji se rozvíjejících ekonomik na světě.
Autor: Profimedia.cz
Po vysušení na slunci se vermicellli pečlivě zabalí a rozešlou se z továrny na domácí i zahraniční trh.
Autor: Profimedia.cz
Bogra je hlavním obchodním centrem v severním Bangladéši. Město plné bank je také známé produkcí červených chilli papriček.
Autor: Profimedia.cz