Identikit pachatele, který znásilnil ženu.

Identikit pachatele, který znásilnil ženu. | foto: Policie ČR

Nabídl, že ukáže lepší trasu. Pak ženu odvedl na louku a znásilnil ji

  • 40
Policie pátrá po muži, který v sobotu 17. července kolem poledne znásilnil ženu nedaleko Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Dnes policie zveřejnila identikit a další informace k případu a hledá možné svědky, kteří by pachatele poznali. Není vyloučeno, že se muž pokusí oslovit a znásilnit i jiné ženy.

Pachatel se pohyboval v sobotu v době od 11.05 do 12.15 hodin na cyklostezce vedoucí z obce Bavorovice k Hluboké nad Vltavou. 

Poblíž turistického rozcestníku Podskalská louka na levém břehu řeky nejprve oslovil mladou ženu, která tam byla na procházce.

„Pod záminkou, že ženě ukáže lepší trasu (směřovala na Karlův Hrádek), ji odvedl na louku, která se nachází mezi cyklostezkou vedoucí na Hlubokou a levým břehem řeky. Tam ji přibližně 200 metrů od sportovně-relaxačního centra znásilnil,“ informovala jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. 

Ženu násilník přemohl hrubou silou a patrně ji přiškrtil, aby se nemohla tolik bránit. Zbraň jako pohrůžku nepoužil.

Policie nyní zveřejnila možnou podobu pachatele. Muž by mohl být ve věku 20 až 30 let, je 175 až 180 centimetrů vysoký. Má tmavě hnědé, krátké vlasy. Hovořil plynně česky. 

„Na sobě měl v době spáchání skutku zelené triko s krátkým rukávem s motivem palmy, modré sportovní kraťasy bez kapes s hnědým páskem a kovovou přezkou. Na nohou měl sportovní zavazovací hnědé boty,“ popsala Schwarzová. 

Pokud někdo muže na identikitu poznal, nebo si v sobotu kolem poledne mohl všimnout pohybu tohoto muže v blízkosti místa činu, ať volá linku 158. 

„Není vyloučeno, že se bude pachatel snažit znovu oslovit i jiné ženy, proto kriminalisté nabádají k opatrnosti. Vyhýbejte se kontaktu s cizími lidmi, nechoďte s nimi na opuštěná místa,“ vyzvala policejní mluvčí. 

V případě dopadení a odsouzení hrozí násilníkovi až osm let vězení.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz