Zloděje, který okradl řidiče nákladního auta, zadrželi dopravní policisté,...

Zloděje, který okradl řidiče nákladního auta, zadrželi dopravní policisté, kteří jeli náhodou kolem. | foto: MAFRA

Zloděj okradl řidiče. Chytili ho dopravní policisté, kteří jeli kolem

  • 9
Jen pár minut si svůj lup užíval zloděj, který v Táboře okradl řidiče nákladního auta. Ve chvíli, kdy chtěl zmizet z místa činu, projížděla kolem nehodovka dopravní policie, která okamžitě zareagovala a muže chytila. Ten zřejmě brzy skončí ve vězení, kde to jako recidivista dobře zná.

Pachateli z Písku je 24 let, ale byl už několikrát trestaný. A do vězení se zřejmě zase vrátí. V úterý si vyhlédl kabinu nákladního automobilu v Budějovické ulici v Táboře.

„Když řidič vykládal zboží, vnikl do neuzamčené kabiny, ze které odcizil mobilní telefon a aktovku s osobními doklady a finanční hotovostí,“ informoval táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Řidič si zloděje všiml a chtěl si vzít své věci zpátky. Muže se snažil zadržet. Jeho snahu však pachatel ukončil slovy: „Pusť mě, mám nůž“. Poté se vytrhl a snažil se z místa zmizet.

V tu chvíli však kolem projížděla táborská dopravní policie. „Nehodovka si incidentu všimla a okamžitě zakročila. Po krátkém pronásledování zloděje zadržela a přivedla zpět i s ukradeným telefonem,“ pokračoval mluvčí. Dodal, že zloděj u sebe nůž skutečně měl.

Případ si převzali policisté táborského obvodního oddělení. Zkušeného pachatele tak opět čeká soud. Policisté případ zpracují ve zkráceném přípravném řízení. Do čtrnácti dnů by tak recidivista mohl stanout před soudem, hrozí mu trest odnětí svobody na dobu až dvou let.