Na dálnici D3 v Jihočeském kraji se opět plynule jezdí v obou směrech

  • 14
Sněhová kalamita způsobila velké potíže na dálnici D3. Policie tak dnes před 10. hodinou oznámila, že ji na území Jihočeského kraje dočasně zavře v obou směrech v úseku od Tábora směrem na Prahu. Kolem půl dvanácté byl v omezeném režimu obnoven provoz ve směru na Prahu. Odpoledne se provoz vrátil k normálu v obou směrech.

Největší problémy způsobily stojící kamiony u Miličína na hranicích Jihočeského a Středočeského kraje, kde dálnice D3 končí a ve směru na Prahu se začaly tvořit dlouhé kolony.

Sněžení zastavilo dopravu i dodávky elektřiny. Dálnici D3 ucpaly kamiony

Zdržení tam bylo před 10. hodinou více než dvě hodiny. „D3 na území Jihočeského kraje bude uzavřená,“ oznámila pak mluvčí jihočeských hasičů Štěpánka Schwarzová.

Kolem půl dvanácté policie na Twitteru oznámila, že provoz na dálnici D3 byl ve směru na Prahu v omezeném režimu obnoven a že kolona se pomalu rozjíždí.

Objízdné trasy nebyly stanovené, protože sjízdnost byla všude špatná. Po poledni už byla situace celkem stabilizovaná a provoz se na dálnici odpoledne naplno rozjel.

„Od půlnoci evidujeme velký nárůst nehod a mimořádných situací na silnicích, v tuto chvíli jich je už přes 50,“ řekla mluvčí ráno.

Většinou šlo o uvázlé kamiony a popadané nebo ohnuté stromy. Nejhorší situace byla na Táborsku a Jindřichohradecku, kde na jednom místě popadalo až 40 stromů. Policisté doporučovali na silnice vůbec nevyjíždět.