První klapka filmu Babovřesky 2 padla v obci Pištín na Českobudějovicku.

První klapka filmu Babovřesky 2 padla v obci Pištín na Českobudějovicku. | foto: František Panec, MAFRA

Na jihu Čech padla první klapka pokračování Babovřesk, podívejte se

  • 21
Kamera, klapka, jedem! Zdeněk Troška už zase řádí v jihočeských vesničkách. Ráno začal natáčet pokračování úspěšného letní komedie Babovřesky. První klapka padla v Pištíně na Českobudějovicku.

Dvojka Babovřesk podle Trošky vzniká na přání mnoha diváků, kteří si pokračování filmu vyžádali.

"Když jsme začínali s natáčením prvního dílu, doufali jsme, že se to lidem snad bude líbit, že se u toho budou bavit. Nečekali jsme ale, že úspěch bude tak obrovský a že si diváci, ale i herci vynutí druhý díl. A já jsem za to nesmírně rád. To je moje největší odměna za film, to je můj největší Oscar," řekl Troška, který před pár dny oslavil 60. narozeniny.

Místní obyvatelé se tak v nadcházejících týdnech budou opět setkávat s Lucií Vondráčkovou, Lukášem Langmajerem, Pavlem Kikinčukem nebo Veronikou Žilkovou. K nim letos přibude například Martin Stropnický, ale i pětice českých hokejistů.

"V lehkém nadhledu a komediální nadsázce budou diváci opět sledovat vršící se řadu souher, náhod a nedorozumění, které zamotají hlavu hlavním aktérům příběhu," přiblížila producentka Dana Voláková. Jedním z témat bude i čerpání evropských dotací.

Štáb se vedle Pištína, Dobčic, Záboří, Dřítěni, Netolic a Hluboké nad Vltavou nově objeví i v Holašovicích a v Malých Chrášťanech. Premiéra bude 20. února 2014.

První díl Babovřesk vidělo podle statistik Unie filmových distributorů přes šest set tisíc diváků. V pokladnách kin nechali přes 82 milionů korun. Spolu se Slovenskem návštěvnost dosáhla 750 tisíc lidí, a to navzdory nepříznivému přijetí filmové kritiky.

Podle producentky Volákové je "našlápnuto" k trilogii. Už ve scénáři se prý všichni dějově připravují na případnou trojku.

Babovřesky se začaly natáčet v Pištíně u Českých Budějovic.

Babovřesky se začaly natáčet v Pištíně u Českých Budějovic.

,