Muž si za výtržnictví a nebezečné vyhrožování odpracuje 120 hodin. ilustrační snímek

Muž si za výtržnictví a nebezečné vyhrožování odpracuje 120 hodin. ilustrační snímek | foto: MF DNES

Vyhrožoval ženě zabitím. Za trest ho čeká 120 hodin prospěšných prací

  • 5
Spor u pískoviště v Českých Velenicích na Jindřichohradecku vzal rychlý konec. Muž tam ve čtvrtek vyhrožoval ženě, že ji zabije. Ta na něj zavolala policii, která ho zadržela. Už v sobotu mu soud uložil trest - 120 hodin obecně prospěšných prací.

Čtyřiadvacetiletý muž a žena byli v minulosti partnery a mají spolu dvě děti. Když se ve čtvrtek potkali u dětského pískoviště v Českých Velenicích, muž se před svědky do ženy pustil.

„Velmi vulgárně jí nadával a vyhrožoval, že ženu zabije. Ta se bála, že by své výhrůžky mohl splnit, a zavolala policii,“ popsala jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová. 

Přivolaná hlídka policistů ze Suchdola nad Lužnicí podezřelého muže zadržela. Agresor se při zásahu bránil. Před služebním vozidlem se navíc pokusil ženu napadnout. Policisté ho proto převezli do cely.

„V pátek si muž převzal sdělení podezření, protože se svým jednáním dopustil výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Už v sobotu byl odsouzen trestním příkazem u okresního soudu a byl mu uložen trest 120 hodin obecně prospěšných prací,“ upřesnila policejní mluvčí.