V Písku mladík vykrádal mateřské školky, restaurace i rodinné domy. Ilustrační snímek

V Písku mladík vykrádal mateřské školky, restaurace i rodinné domy. Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Mladík kradl vše, nač přišel, a přespával ve vyloupených domech

  • 0
Od konce minulého roku až do dubna se dařilo krást 25letému muži z Ražic na Písecku. Jednou ho málem chytil majitel domu, ve kterém chtěl přespat. Nakonec pachatele dopadla až policie a od pátku čelí obvinění ze šestnácti případů.

Muži z Písecka se podařilo za několik měsíců napáchat škodu přes 160 tisíc korun. Kradl nejen v Ražicích, kde má trvalé bydliště, ale také v Písku, Protivíně či na Prachaticku.

Od konce minulého roku do poloviny letošního dubna se údajně dvakrát vloupal do mateřské školy v Písku a ukradl tam peníze. Kousek odtud v ulici Pod školkou vnikl do rodinného domu, kde nic neodcizil, ale poškodil skleněnou výplň okna.

"V ulici Na Ryšavce se dostal do rodinného domu, který prohledal, a odcizil šperky, finanční hotovost i alkohol a potraviny. Odnesl také porcelánové figurky a mobilní telefon. Vloupal se i do garáže a vzal elektrické jízdní kolo," pokračovala ve výčtu trestné činnosti písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

S autem jezdil do té doby, než ho naboural

A to zdaleka nebylo všechno. Dále se vloupal do dvojgaráže, kde odcizil Škodu Pick-up, se kterou jezdil do té doby, než u obce Ražice havaroval a poničený vůz na místě zanechal.

Zajímal se také o restaurace, dvakrát se dostal do pohostinství v Písku na Hradišti, odkud ukradl peníze a mobilní telefon.

"Sedmého dubna vnikl na pozemek domu v obci Ražice a chtěl tam přespat, překvapil ho však majitel, který se ho dokonce pokusil zadržet, ale nepovedlo se mu to," pokračovala mluvčí.

Do školky se pak podezřelý podle policistů vloupal také v Protivíně a dva týdny přespával a žil v domě v Ražicích. Po příjezdu majitele utekl a vzal s sebou oblečení, povlečení a hodinky.

Ukrást měl ještě další dvě auta - Seat Toledo a peugeot. S vozy vždy pouze přejel na jiné místo a tam je zanechal.

Nyní čelí obvinění ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné užívání cizí věci. Kriminalisté případy dál vyšetřují.