Zprvu nevěrohodný tip dovedl policisty k ukrytému tělu, brzy dopadli vraha

  • 2
Táborští policisté obvinili dvaadvacetiletého mladíka, že po předchozí hádce ubodal šestačtyřicetiletého muže a ukryl jeho tělo. Pak se svými dvěma kumpány, kteří o vraždě věděli, vykradli mužův dům a garáž.

Případem se kriminalisté začali zabývat na začátku týdne. „Od dosti nevěrohodného zdroje se dozvěděli o krádeži nářadí, a to v souvislosti s násilným útokem či dokonce vraždou. Měli jen málo informací a přezdívku možné oběti,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Pátrání policisty přivedlo do chatové osady v táborské části Horky. V úterý dopoledne tam pak nalezli tělo muže zakryté větvemi a odpadem.

Kriminalisté na místě zajistili několik desítek stop a také zjistili, že se tam o víkendu pohybovali tři muži. Začali po nich pátrat a zároveň se snažili zjistit totožnost nalezeného muže, jehož tělo neslo známky násilné smrti.

„U těla zavražděného nebyly nalezeny žádné osobní věci ani doklady či šperky. Do pátrání a vyšetřování se zapojili táborští kriminalisté, kynologové, uniformovaní policisté i posádka vrtulníku policie. Během dne tak byli zadrženi tři muži z Tábora ve věku 22, 37 a 38 let,“ přiblížil Matzner.

Ohledání místa činu, výpovědi svědků i podezřelých mužů a provedená soudní pitva potvrdily vyšetřovací verzi kriminalistů - nejmladší ze zadržených se o víkendu s šestačtyřicetiletým mužem pohádal a zavraždil ho. Zasadil mu mnoho bodnořezných ran.

Napadený muž na místě zemřel a mladík pak jeho tělo na pozemku ukryl a zamaskoval.

Se svými dvěma staršími společníky pak z domu a garáže odcizili nářadí a další věci. Později je chtěli prodat.

„Vyšetřovatel nejmladšího muže obvinil ze závažného zločinu vraždy a také z krádeže a porušování domovní svobody. Jeho starší společníky z neoznámení trestného činu, krádeže a porušování domovní svobody,“ upřesnil Matzner.

Na všechny tři obviněné podal vyšetřovatel podnět k návrhu na vazbu. Mladíkovi podezřelému z vraždy hrozí vězení na patnáct až dvacet let či výjimečný trest, neboť čin spáchal zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem.