Opilí mladíci ničili trolejbus českobudějovické MHD na lince číslo 9....

Opilí mladíci ničili trolejbus českobudějovické MHD na lince číslo 9. ilustrační snímek | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Opilci ničili trolejbus, pak zranili řidiče, který je chtěl zklidnit

  • 12
Dostal několik ran pěstí a lehce si poranil krční páteř. Takto nepříjemně zakončil ve středu svůj pracovní den řidič trolejbusu českobudějovické MHD na lince 9. Pět mladíků začalo nejdříve ničit vybavení vozu, když je chtěl šofér na zastávce usměrnit, napadli i jeho.

Případ se stal na trolejbusové lince 9 jedoucí ze Suchého Vrbného směrem k nádraží.

"Skupinka pěti podnapilých lidí začala ničit vybavení vozu, konkrétně sedačky. Řidič chtěl celou situaci vyřešit v zastávce Nádraží," řekl mluvčí českobudějovického dopravního podniku Radek Filip.

Situace se však začala vyhrocovat a vandalové místo uklidnění napadli i řidiče a udeřili ho několikrát pěstí do obličeje. V tu chvíli už na místo mířili také strážníci, jimž řidič na tísňovou linku zavolal ještě před napadením.

Skupina útočníků ve věku 20 až 24 let se rozdělila a chtěla utéct.

"Všechny se podařilo pochytat. Část hlídka zadržela při útěku do ulice Chelčického, kdy jeden ze strážníků jim nadjel ve služebním vozidle, zatímco druhý je pronásledoval pěšky," popsal akci mluvčí strážníků Václav Sup.

Doplnil, že zbytek skupiny o chvíli později zadržela na Lannově třídě druhá hlídka.

Všechny předvedli zpátky k zastávce MHD, kde řidič potvrdil, že se skupina chovala vulgárně a posléze poškodila i interiér vozu. Napadení řidiče pak potvrdila jedna z cestujících.

"Vystrčili ho z vozu a poté opakovaně udeřili do obličeje," zmínil Sup.

Na místo dorazila i Policie ČR a záchranáři, kteří ošetřili napadeného. "Jeho zranění není vážné, ale je v pracovní neschopnosti kvůli zranění krční páteře," doplnil Filip.