Není vyloučeno, že kosti, které objevil traktorista, patřily vojákovi z II. světové války. (ilustrační foto)

Není vyloučeno, že kosti, které objevil traktorista, patřily vojákovi z II. světové války. (ilustrační foto) | foto: Policie ČR

Traktorista vyoral lidské kosti, zřejmě vojáka z druhé světové války

  • 9
Traktorista, který ve čtvrtek ráno oral pole na okraji Křenovic na Písecku, si všiml kostí v zemi. Je pravděpodobné, že patřili vojákovi zabitému v druhé světové válce.

Muž na místo okamžitě zavolal policisty. Ti kostru z hlíny vyhrabali a přivolali archeology, protože se s největší pravděpodobností jedná o kosterní pozůstatky vojáka z druhé světové války.

"Nalezli jsme lidské ostatky a velmi pravděpodobně i zbytky uniformy z druhé světové války. Na místě spolu s policisty jsou archeologové z Prácheňského muzea v Písku, kteří nález zkoumají a bude dál podroben odborným expertizám," popsala písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Lidské ostatky ležely v poli jen zhruba pět metrů od hlavní silnice z Písku na Tábor. Křenovice jsou od místa nálezu vzdálené asi dvě stě metrů.

Archeologové z muzea v Písku zatím nechtějí potvrzovat, zda se skutečně jednalo o kostru vojáka z druhé světové války. Vše budou nyní zkoumat, ale je to velmi pravděpodobné.

Traktorista vyoral na poli u Křenovic lidskou kostru.

Traktorista vyoral na poli u Křenovic lidskou kostru.