Při uzavírce nového mostu přes řeku Otavu mohou pěší využít Kamenný most (na snímku). Motoristé musí uzavírku objet po obchvatu.

Při uzavírce nového mostu přes řeku Otavu mohou pěší využít Kamenný most (na snímku). Motoristé musí uzavírku objet po obchvatu. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

V Písku se znovu uzavře nový most. Motoristé pojedou po obchvatu

  • 0
Písečané budou mít od poloviny března o čtyři kilometry delší cestu přes řeku Otavu. Ve městě se totiž kvůli rekonstrukci uzavře nový most a to pro pěší i motoristy.

Nový most přes Otavu se kvůli rekonstrukci znovu uzavře pro veškerou dopravu i pěší. Od poloviny března až do konce června bude v centru jediná spojnice pro automobily přes řeku neprůjezdná.

Most byl uzavřen už loni, přes zimu na něj ale stavební firma pustila dopravu kvůli technologické přestávce. 

Teď ale budou práce pokračovat a vyžádají si další uzavírku. Proto budou mít lidé bydlící na jednom z břehů Otavy opět o čtyři kilometry delší cestu přes řeku. Uzavřený most lze objet jen po obchvatu města. Pěší mohou jít přes Kamenný most.

"Most bude uzavřen od 14. března," upřesnil Jaroslav Hrneček z odboru dopravy písecké radnice. Oprava mostu, který byl v havarijním stavu, vyjde Správu a údržbu silnic zhruba na 30 milionů korun.