Na svatebním veletrhu se uskuteční i několik přehlídek. (Ilustrační snímek)

Na svatebním veletrhu se uskuteční i několik přehlídek. (Ilustrační snímek) | foto: Petr Topič, MAFRA

Svatební veletrh v Hluboké nabídne i střevíčky, které se těžko shání

  • 1
Všechny ženy a dívky, které plánují svatbu, chtějí se pokochat a užít si svatební atmosféru, nebo jen chtějí vidět nejnovější trendy ve svatební branži, by měly tuto neděli 11. března zamířit do Hluboké nad Vltavou. V zámeckém hotelu Štekl se tam uskuteční tradiční veletrh Svatební Hluboká 2012.

V interiérech romantického hotelu najdou návštěvníci veletrhu sortiment od více než 50 vystavovatelů z celé republiky. Od svatebních šatů, obleků a obuvi, přes prsteny, bižuterii, květiny, svatební oznámení, dary a dekorace až po svatební cesty, hotely, obřadní místa či svatební agentury a weby. Na nádvoří před hotelem bude k vidění 10,5 metrů dlouhá bílá limuzína Hummer, kterou jezdil například král popu Michael Jackson.

Program

11:00 zahájení

dvě zájemkyně promění v nevěsty, přihlaste se ve stánku NUANCE ve foyeru

11:15 kapela Smooth Strokes v anglickém klubu komentované aranžování limuzíny na nádvoří

12:00 proměna nevěsty z veřejnosti / vizáž – Oranžérie

12:30 přehlídka kolekce PRONOVIAS 2012

přehlídka obleků firmy Koutný / obé Oranžérie

13:00 proměna nevěsty z řad návštěvnic / účes – Oranžérie

13:30 komentovaná vazba svatební kytice Ateliérem Augustin / Oranžérie

14:15 zpívá Gabriella Jiráčková

14:30 přehlídka kolekce PRONOVIAS 2012

přehlídka obleků firmy Koutný / obé Oranžérie

15:00 slosování vstupenek o svatbu za 80 tisíc korun

"Na hlubockém veletrhu budou i svatební střevíčky, které jsou nedostatkovým zbožím. Návštěvníci uvidí i atraktivní svatební kytice vázané přímo k jednotlivým svatebním šatům," uvedla Vladimíra Blažková z pořádajícího svatebního salonu Nuance v českobudějovické Biskupské ulici.

Svatební cukrárna představí i nabídku slavnostních dortů, sladké výrobky si budou moci zájemci i koupit. Noblesní hotel v zámeckém stylu připraví i výhodnější menu, aby se v něm mohli účastníci veletrhu najíst i za levnější ceny a prožít tam odpočinkový den.

Nastávající nevěsty se mohou inspirovat na přehlídkách svatebních šatů největšího evropského výrobce Pronovias ze španělské Barcelony.

"U svatebních šatů se ustupuje od sněhobílé barvy. Nejaktuálnější je světlounká krémová. Dalším trendem je španělská krajka a úplnou novinkou je pravé bělostné peří, kterým jsou zdobené živůtky šatů," popsala Blažková s tím, že nevěsty si stále vybírají dlouhé šaty s vlečkami.

Ženich by měl s nevěstou ladit, pánský oblek už musí být hodně slavnostní. Na odpolední manažerský oblek by měl zapomenout.

"Měl by mít žaket s dlouhými krovkami vzadu, který bývá obvykle šedý. Čeští ženichové nejvíc vybírají lesklé obleky a nejvíc se prodává barva hořké čokolády, protože jde dobře ke světle krémovým šatům nevěsty," upřesnila Blažková.