Diskuze

Uprchlíci? Nemáme kam dávat ani neplatiče, říká starosta Vyššího Brodu

Až když šla starostka Dolního Dvořiště Helena Panská v pátek ráno na úřad, zjistila, že na hraniční přechod se vrátila policie a kontroluje projíždějící auta. Důvod jí byl hned jasný: hlídá, zda do země nelegálně neproudí uprchlíci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HP

Jak se píše v reportáži iDNES z Francie: "Starosta Calais je momentálně v těžké situaci. Za každý krok proti migrantům si koleduje o kritiku lidskoprávních organizací, kteří třeba současný tábor na periferii města odsuzují, protože prý vede k segregaci běženců. Žádný starosta ale logicky nechce stanové tábory a provizorní ležení uprostřed náměstí, kam by spíš než uprchlíky raději nalákal turisty. Město samotné tenhle problém nevyřeší."

Podobně takový problém nevyřeší ani naše města.:-(

4 0
možnosti
Foto

Tej muslimke by som hneď strhnul z hlavy ten šátek.Musí sa prisposobiť európskej kultúre.;-DA keď by sa jej to nepáčilo,tak nech vo Viedni nastúpi do lietadla a ...

1 1
možnosti
MK

,A proc by se nekam meli umistovat chronicti neplatici a neprizpusobivi? Jeste do nedavna s tim vetsina lidi souhlasila, ale nyní, jak zvlastni, je treba za každou cenu poskytnout takovym lidem domov. Pomoc bych nabidl spíše prave imigrantum, dat jim tak soucasne sanci na novy život. Je třeba jen netrpet tou cesou vleklou nemoci, ktera tak uzira cliveka - predsudky.

2 13
možnosti
JB

Tak jim tu šanci dejte,ale u sebe a za svoje!

9 1
možnosti
LK

No náměstek primátora to má hezky popsáno v onom plánu, ještě bych se optal ve Strakonicích a Volyni, kolik že mají kapacit v oněch centrech pomoci, a tak jednoduché to nebude oddělovat rodiče od dětí, žádná ratolest okamžitě nikam putovat nebude.

4 0
možnosti
Foto

předpokládám, že ta vietnamská komunitapracuje a živí se sama a  nečeká, až jí charitativní organizace dovezou každý den teplé jídlo pod nos a zbudují jim centrální zásuvkový stan pro nabíjení mobilů, jako to mají v Calais

15 2
možnosti
MK

ano, ale ta vietnamska komunita tu uz zije nekolik generaci a taky nejak zacinala. Takove srovnavani nema opravdu smysl.

1 10
možnosti
MH

M30a51r67e60k 15H69r25u10b10y

22. 6. 2015 10:57

Jedine, s cim si statni sprava i samosprava poradi bezvadne, je pruzeni sporadanych obcanu. Jakmile ale dojde na nejaky vyjimecne situace, plne se projevi amaterizmus, bezradnost a neschopnost si poradit. O bezencich se vi dopredu, ale nikdo nic nevi oficalne a proto spoleha, ze to vyresi nekdo jiny. Az na to, ze takhle pristupuji k predem znamemu problemu uplne vsichni ;-) Ale zkuste vcas neohlasit stavbu kulny :-P 

Holt nasi zastupitele jsou vybirani na zaklade jinych vlastnosti nez starost o blaho obcanu, tedy tech, kteri je zivi :-/

11 0
možnosti
MR

M63i45l57a35n 37R62e63d76a

22. 6. 2015 10:43

zde se přímo nabízí vytvoření mnoha pracovních míst a snížení nazaměstnanosti, To co jsme v bláhové euforii kdysi zbourali, to by jsme ještě s větším nadšením měli znovu zbudovat. Hraniční pásmo z ostnatého žiletkového drátu strážní hlásky a hraniční přechody. Skušení pohraničníci by se ještě jistě našli . aj nějací vlčáci. Přihraničním obyvatelům by se sice ztížil přesun do zahraniční, ale zase by museli nakupat v tuzemsku atd. Určitě víc výhod jak nevýhod. Jenže než se naši politici rozkývají bude u nás povinným maturitním předmět islám.

11 1
možnosti
JP

Cituji z webu: Mají ilegální imigranti právo využívatvolného pohybu po „Schengenu“…? Jednoznačně nemají. A to z jednohoprostého důvodu – oni se do Evropy nedostávají legální cestou, tedy vstupem naúzemí prvního státu „Schengenu“ za použití platných cestovních dokladů…To jepřitom ten základní požadavek pro jejich další možnost využívat volně výhodschengenského prostoru, tedy bez jakýchkoliv kontrol a formalit cestovat zezemě do země uvnitř Evropské Unie. Myšlenka fungování schengenského prostoru jepřeci taková, že každý, kdo se chce do něho dostat, musí do něho vstoupit LEGÁLNĚ.

Jejich připlutí na lodích, bez jakýchkoliv dokladů a prostředků prostělegální není. Tečka. A jako s ilegálními vetřelci se s nimi musíjednat. Žádné vystavování pseudodokladů na dobu určitou, žádné právo běhat sipo Evropě, jak se jim zlíbí. Jako ilegálové jsou v Evropě persona nongrata. Křik multikultibláznů, že s nimi musíme zacházet jako s lidskýmibytostmi, rozumějte, že jsme povinni se o ně postarat, tak postrádá jakoukolivlogiku.

Nemusíme, my dokonce nesmíme. Jednou jsme si všichni navzájemodsouhlasili a podepsali nějaké dohody o společném prostoru, o ochraně jehohranic, o tom jaké jsou nutné požadavky, abychom akceptovali každého, kdo chcedo tohoto prostoru zvenčí přijít. Tak sakra práce ty dohody plňme a neměňmepravidla hry uprostřed zápasu jen proto, protože pár uřvaným kšeftařůms lidskými osudy se to ani trochu nelíbí. Začněme konečně uprchlíky vracetzpět na africké území, protože jen tak můžeme zabránit dalším vlnám migrantů.

Tím, že je necháváme vylodit, jen spolupracujeme s převaděči apašeráky lidí.

45 0
možnosti
MR

M30i20l34a14n 71R21e52d58a

22. 6. 2015 9:58

Politici jen populisticky kecají "jak je tu nechceme, ...že by se to mělo řešit jinak atd." ale zase (již tradičně) nic nedělají a čekají až jim EU někjak pohrozí nebo něco nařídí!! pak se budou vymlouvat, že to nešlo atd. Hádají se o blbinách a .."starosto a lidi starejte se..". No až se začnou lidi skutečně starat tak poletí  do pryč ONI i s imigranty. Chtělo  by to vytáhnout znovu klíče, ale tentokrát "francouzáky" a hurá  na Letnou !!! ;-O

22 0
možnosti
JS
  • Nejčtenější

Budějovice odvrací i druhý mečbol, Litvínov vyfoukl Kometě třetí bod

24. března 2024  16:50,  aktualizováno  21:11

Zatímco Pardubice se Spartou už odpočívají, zbývající dvě čtvrtfinálové série se potáhnou minimálně...

Budějovice potřetí porazily Třinec, sérii rozsekne až sedmý duel. Litvínov jde dál

26. března 2024  17:15,  aktualizováno  22:41

Čtvrtfinálová série Třince proti Českým Budějovicím zůstává po šesti zápasech vyrovnaná. Oceláři ve...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kometa v Litvínově srovnala sérii, Třinec nevyužil mečbol v Budějovicích

22. března 2024  16:50,  aktualizováno  21:26

Čtvrtými zápasy pokračovalo čtvrtfinále play off hokejové extraligy. Třinec si mohl zajistit postup...

Rysí rodince na Krumlovsku se daří, matka učí koťata ničit fotopasti

26. března 2024  13:50

Fotopast v lesích na Českokrumlovsku zachytila radostné okamžiky rysí rodinky. Tři koťata rysice...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Muž na čerpací stanici rozléval benzin a škrtal zapalovačem. Chtěl se upálit

28. března 2024  8:06,  aktualizováno  8:31

Písecká policie zadržela ve středu večer na čerpací stanici zmateného muže, který rozléval benzin z...

ONLINE: Třinec - Budějovice 0:0. Zápas o vše čeká i po dvou třetinách na gól

28. března 2024  16:45,  aktualizováno  17:40

Sledujeme online Českým Budějovicím se jako čtvrtému týmu v historii play off české extraligy podařilo odvrátit tři...

Policie odhalila gang podvodníků. Při razii zajistila luxusní auta, šperky i perly

28. března 2024  14:46

Mimořádný případ daňových podvodů či úniků řeší jihočeští kriminalisté společně s celníky a...

Dokončí Budějovice velkolepý obrat? Kluci dýchají jeden za druhého, říká kouč

28. března 2024  9:29

Znojmo v roce 2007, Sparta v roce 2021 a Vítkovice loni. To jsou tři týmy, které v historii českého...

Muž na čerpací stanici rozléval benzin a škrtal zapalovačem. Chtěl se upálit

28. března 2024  8:06,  aktualizováno  8:31

Písecká policie zadržela ve středu večer na čerpací stanici zmateného muže, který rozléval benzin z...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!