Zásah v obci Řemíčov, kde traktor spadnul na 29letého muže. | foto: HZS Jihočeského kraje

Během několika hodin zavalily traktory dva muže. Jsou v nemocnici

  • 3
Ke dvěma podobným nehodám vyjížděli v průběhu středečního odpoledne jihočeští hasiči a záchranáři. V obou případech utrpěli dva muži těžká zranění po tom, co na ně při práci spadnul traktor.

První hlášení přišlo krátce před půl čtvrtou z obce Řemíčov na Táborsku. „Na poli nedaleko komunikace se při snaze o vyproštění jiného traktoru  převrátil traktor a pod ním zůstal zaklíněný řidič,“ popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Záchranářům se raněného podařilo vyprostit ještě před příjezdem hasičů. Na místo byl povolán i vrtulník.

„29letý muž měl těžká poranění a byl letecky transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice,“ uvedla Petra Kafková, mluvčí jihočeských záchranářů.

Už o hodinu později pak přišla zpráva z Horní Stropnice na Českobudějovicku, kde spadnul traktor na dalšího člověka. 46letý muž zde řídil podomácku vyrobený stroj, za kterým táhl strom. Přitom se ale přetrhlo lano a traktor se na něj převrátil.

„Utrpěl středně závažná poranění v oblasti břicha a pánve. I jeho vrtulník dopravil na traumacentrum do Českých Budějovic,“ uvedla Kafková.

Za poslední týden jde na jihu Čech již o třetí případ, kdy těžká technika zavalila člověka. Při poslední podobné události zemřel ošetřovatel dobytka na Českobudějovicku, když vypadl z bagru bez dveří, který na něj spadnul (psali jsme zde).