Nehoda s tragickými následky u obce Planá na Českobudějovicku

Nehoda s tragickými následky u obce Planá na Českobudějovicku | foto: HZS Jihočeského kraje

Žena nezvládla řízení a obtočila vůz kolem stromu. Na místě zemřela

  • 16
Vážná nehoda omezila v úterý odpoledne provoz na silnici mezi Kaplicí a Českými Budějovicemi. Pětačtyřicetiletá řidička cestou do krajského města nezvládla řízení a narazila do stromu. Žena utrpěla ve zdemolovaném autě těžká zranění, kterým na místě podlehla.

Havárie se stala u obce Planá po druhé hodině odpoledne. "Řidička nezvládla řízení a z dosud nezjištěných příčin vyjela s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde následně narazila do vzrostlého stromu," objasnila mluvčí budějovických policistů Regina Tupá.

Automobil VW Golf se při nárazu boční stranou obtočil kolem stromu. Přivolaný lékař už mohl jen konstatovat smrt řidičky. "Utrpěla mnohočetná poranění neslučitelná se životem, kterým bohužel na místě podlehla," doplnila Tupá. V autě se ženou nikdo jiný necestoval.

"Zasahující hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a po zadokumentování nehody policií vyprostili z vraku tělo," vylíčila mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Příčinu nehody policisté vyšetřují. "V souvislosti s tím prosíme případné svědky, kteří by mohli podat bližší informace k okolnostem události, aby se ozvali na linku 158," požádala Tupá.