Diskuze

Halu a lepší parky slibuje plán Budějovic na příští dekádu. A nejen to

Nová sportovní hala, venkovní centra pro volný čas, webové stránky pro podnikatele a možná i vodní centrum. České Budějovice mají připravený strategický plán na dalších deset let a tyhle projekty jsou jen zlomkem ze všech akcí a záměrů rozsáhlého dokumentu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem potěšen, že se město zajímá a řeší (plánuje) už i další dekádu. Stačí se však podívat na travnaté plochy mezi domy, v parcích či u Vltavy (Malše), kde se lidé snaží "být blíže k přírodě". Čím? Tím, že si lehnou do té trávy i s robátky a ani jim nedojde, že ráno a večer jsou tytéž plochy eldorádem močících a kakajících psíků - za úplného nezájmu strážníků. Ostatně, ty v posledních dnech v ulicích (v centru) přes den ani moc nevídám. Auta DP se strážníkem, rozdávajícím botičky, jsou určitě častější. Ale s tím souhlasím.[>-]

0 0
možnosti

Je velmi pěkné, že má město tolik plánů s pěšími zónami, odstavni parkovišti a parky. Jsem invalidní a pohybují se o berlích. U jdu zhruba 50 metrů. Pokud se budu potřebovat dostat např. do vnitřního města, budu patrně muset zavolat na magistrát, aby mne tam někdo odnesl.

1 0
možnosti

Webové stránky pro podnikatele. Co k tomu říct ???? Naše město jako jediné z krajských měst nemá dosud moderní webové stránky, které odpovídají současnému trendu a požadavkům, a které zavádějí už i okresní města. Místo toho provozuje úplně bizarní stránky, nepřehledné, ve kterých je plno úplně zbytečných věcí a jsou přímo úděsné. Proto jsem navrhnul grafiku moderních stránek, i s tím, jak lépe komunikovat s občany, podobně jako jiná krajská města. A takové moderní stránky vždy obsahují i podnikatelské prostředí - dělení jsem občan, jsem podnikatel.

Samozřejmě tady ten záměr šel dál to chápu, jako samostatné.

Návrh jsem nakonec neposlal, protože si myslím, že magistrát by o to stejně neměl zájem. Tady máme smůlu, že věci, které mají nějaký vizuální a reprezentační charakter vlastně zastupitelé vůbec nezajímá, a ani nemáme jediného odborníka na takové věci. Proto staré stránky, proto neudržovaný park okolo centra města, neudržovaná veřejná prostranství, ničení zeleně, a není zde nikdo, kde by do toho vnesl znalostní prvek, kdo by měl ambici prosadit změnu toho, včetně nové KVALITY, bohužel nepomohl ani architekt, vybraný ještě za paní Popelové, tak si ho tedy držíme dále, Město se totiž vyyznačuje svým celkovým prostorově estetickým vzhedem a tady úplně chybí a chybí odborníci na to, a pokud někdo z občanů v tomto směru chce pomoci a přiložit ruku k dílu, se zlou se potáže.

0 0
možnosti

Pokud by někdo chtěl se mnou komunikovat na to téma veřejných prostranství, úprava zeleně, dávám emailovou adresu: vlastimil.kocurek@gmail.com

0 0
možnosti

Všechno má své řešení, i zastavění Mariánského náměstí v budoucnosti, a existuje zcela reálné a velmi pravděpodobné řešení, které je však docela vzdáleno podobným výstřelům, že se tam postaví divadlo a je to vyřešeno. Bude to trochu složtější. Řešení uvedu, až k tomu budou reálné podmínky, protože nejsem moc na fantazírování. Není to skutečně na pořadu dne.

0 0
možnosti

Pokud máte zájem diskutovat o kvalitě veřejných prostranství v ČB, připadně později založit i nějakou platformu, obraťte se na můj email: vlastimil.kocurek@gmail.com

0 0
možnosti

Sakra, uz neumim cist. Po precteni titulky jsem myslel, ze na hokeji budou mit lepsi parky s horcici...

0 0
možnosti

To je fakt vtipné, a možná to tak i skonči, možná ta čárka tam měla být;-D;-D.

0 0
možnosti
Foto

A co prizpusobit Dlouhy most pro cyklisty? Budou tam stale chytat mestaci jako za dob primatora Tettera? Po chodniku nesmime a po silnici se bojime a prekazime autum. A je nas mnoho.

0 0
možnosti

Po tomto mostu, stejně jako přes přechod jdete po svých a kolosi vedett e jako pší cedle sebe, NE ??? Pak vás nikdo chytat nebude. Ordung musí být;-D:-P

0 0
možnosti

„Jde o Stromovku, Sady, Háječek, Piaristické náměstí a další lokality, které jsou podle dokumentu využívané málo, nebo nejsou dostatečně upravené.“

Začínám se bát. Když byla někde avizována úprava nebo revitalizace parku, obvykle to skončilo tím, že se vyřezaly původní vzrostlé stromy, dřevo komusi zůstalo a namísto toho tam byly vysázené nějaké konifery nebo cizokrajné keříky pochybné hodnoty, které nedávají stín a obvykle dříve či později zajdou, protože se o ně nikdo nestará.

Stromovka je v poslední době, co se týče péče o porost, až přeupravená, z původního lesoparku se stává park.

Sady mají zásadní problém ten, že je pod každým druhým keřem podestláno od bezdomovců a line se odtud příšerný smrad. Stejně tak Staroměstský park, jehož střed byl po celé loňské léto v obležení bezdomovce a zavalený hromadami bordelu. Bohatě by stačilo, pokud by město řešilo tohle - dokud jsou z parků smetiště bezdomovců a z laviček jejich noclehárny, nemůže se město divit, že lidem nepřipadají atraktivní.

Háječek vypadá dobře jak je, řešit by mělo smysl využití altánu.

Piaristické je původně klášterní zahrada a hřbitov, má svoji atmosféru, které by jistě necitlivé zásahy nebo atrakce nepomohly.

1 0
možnosti

Tedy vy jste to rozjel. Souhlasím, Piaristické je hotové, je tam dobrá práce, může být více využíváno ke kulturním kacím, i některé komornější trhy by se tam vyjímaly lépe. To nás netrápí - jedině, že by tam paní popelová chtěl rozmístit gymnastické nářadí pro cvičení důchodců. ;-D;-D Sokolský ostrov budovat pro aktivní odpočinek s různými zážitkovými věcni a přes řeku Hájíček budovat jako přirodní fenomém pro zklidnění duše. takový park je povinnou urbanistickou součástí každého většího města.

Máte pravdu. Ostatní města si na hradbách vybudovala parky, kterým se přimo úzkostlivě věnuje, žádné sešlapané okraje, či místa nejasného provedení a užití a mnoh dalších chyb, kterí se udělaly zde při rekonstrukci. jsou tam keře, kterémají mít výšku cca 2m, ale přerpstly do výšky 8m - k radosrti skupiny bezdomovců - to není park, ale jeden velký chaos, udržovaný primitivními mameluky, kteří vůbec neví, co dělají. Sady jsou ostudou města, přesto jakž takž slouží. V otřesném stavu je okolí mariánsského sousoší, je to uděláno,jakoba schváleně s výsměchem, všechno úplně naopak, lavičky zády k Panně Marii, naprostý chaos, který by nemohl být ani na periférii. Je to vizitka estetice tohoh města a výsměch umělci, který to zhotovil , stejně tak duchovním lidem.

PAk je tu ještě nálejtový skatepark Paní Popelové za 30 milionů. To komentovat ani nelze,

V řadě měst považují veřejná prostranství za reprezentativní místa, berou to prestižně, parky jim navrhují docenti VS, a využívají na to nespočet fondů domácích izahraničních. To jsou ale města, kde lidé chápou, jak je důležité , mají rádi upravené město, Tady je to jedno, zastupitelům to také nevadí, magistrátu to nevadí, neupozorní na to nikdo. prostě si lisé zvyklí, že všehno musí být škaredé a stává se tady z toho buranov. při srpvnání s ji

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Budějovice odvrací i druhý mečbol, Litvínov vyfoukl Kometě třetí bod

24. března 2024  16:50,  aktualizováno  21:11

Zatímco Pardubice se Spartou už odpočívají, zbývající dvě čtvrtfinálové série se potáhnou minimálně...

Budějovice potřetí porazily Třinec, sérii rozsekne až sedmý duel. Litvínov jde dál

26. března 2024  17:15,  aktualizováno  22:41

Čtvrtfinálová série Třince proti Českým Budějovicím zůstává po šesti zápasech vyrovnaná. Oceláři ve...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kometa v Litvínově srovnala sérii, Třinec nevyužil mečbol v Budějovicích

22. března 2024  16:50,  aktualizováno  21:26

Čtvrtými zápasy pokračovalo čtvrtfinále play off hokejové extraligy. Třinec si mohl zajistit postup...

Rysí rodince na Krumlovsku se daří, matka učí koťata ničit fotopasti

26. března 2024  13:50

Fotopast v lesích na Českokrumlovsku zachytila radostné okamžiky rysí rodinky. Tři koťata rysice...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Muž na čerpací stanici rozléval benzin a škrtal zapalovačem. Chtěl se upálit

28. března 2024  8:06,  aktualizováno  8:31

Písecká policie zadržela ve středu večer na čerpací stanici zmateného muže, který rozléval benzin z...

Policie odhalila gang podvodníků. Při razii zajistila luxusní auta, šperky i perly

28. března 2024  14:46

Mimořádný případ daňových podvodů či úniků řeší jihočeští kriminalisté společně s celníky a...

Dokončí Budějovice velkolepý obrat? Kluci dýchají jeden za druhého, říká kouč

28. března 2024  9:29

Znojmo v roce 2007, Sparta v roce 2021 a Vítkovice loni. To jsou tři týmy, které v historii českého...

Muž na čerpací stanici rozléval benzin a škrtal zapalovačem. Chtěl se upálit

28. března 2024  8:06,  aktualizováno  8:31

Písecká policie zadržela ve středu večer na čerpací stanici zmateného muže, který rozléval benzin z...

Spolkový dům postaví podle Studia reaktor, v soutěži bylo 54 uchazečů

27. března 2024  16:20

V architektonické soutěži na nový spolkový dům a opravu obecního úřadu v Komařicích na...

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.