Tělo staršího muže našli turisté v lese pár metrů od Schwarzenberského kanálu...

Tělo staršího muže našli turisté v lese pár metrů od Schwarzenberského kanálu za Novou Pecí na Prachaticku. Okolnosti případu pomůže objasnit soudní pitva. Kriminalisté zatím neznají ani totožnost mrtvého. (25. listopadu 2018) | foto: Policie ČR

Nahý muž nalezený na Šumavě byl zavražděn, sdělila policie po pitvě

  • 7
Starší muž, jehož tělo našli v neděli turisté v lese pár metrů od Schwarzenberského kanálu za Novou Pecí na Prachaticku, byl zavražděn. Po pitvě to uvedli policisté, kteří stále neznají jeho totožnost. Může to být i cizinec.

Pitva upřesnila, že zavražděný muž byl starší, pravděpodobně ve věku 65 - 75 let. Měřil 171 cm, vážil kolem 90 kilogramů.

„Muž měl světle modré oči a byl bez chrupu, mohl samozřejmě používat zubní protézu, ta však nebyla nalezena. Muž prodělal operaci pravé kyčle, měl endoprotézu,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

U srdce měl muž dva stenty, což jsou trubičky pro rozšíření tepen zásobujících srdce. Pravděpodobně tedy prodělal infarkt. Muž byl v lese nalezen bez oděvu. Neměl na sobě ani žádné ozdoby či šperky, ani tetování. Pravděpodobně byl také nekuřák.

Není možné vyloučit, že obětí vraždy je cizinec, například z Rakouska nebo Německa.

Tělo bylo nalezeno odpoledne na naučné stezce Schwarzenberský plavební kanál mezi rozcestím Raškov a Klápa.

Krátce po obědě si ho všimli turisté, žena s mužem. Měli ho za figurínu, domnívali se, že jde o cvičení Horské služby. Policisté je žádají, aby se hned ozvali na linku 158, podotkl mluvčí.

Policisté stále neznají totožnost muže. „Majitelé penzionů a hotelů v okolí mohou hledat svého hosta. V tomto případě ať kontaktují policisty na lince 158. Kdokoliv, kdo pohřešuje po víkendovém výletu staršího muže, ať také kontaktuje policisty,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

,