ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Dan Materna, MAFRA

Majitelce sebrali psa, který pokousal holčičku. Neútočil poprvé

  • 102
Policisté odebrali majitelce psa, který v neděli v Českých Budějovicích pokousal nezletilou dívku. Podle svědků to nebylo poprvé, kdy stafordšírský teriér útočil. Lidé dokonce sepsali petici, aby byl ženě odebrán. Ta nyní čelí trestnímu stíhání pro ublížení na zdraví z nedbalosti.

Poslední incident se stal v neděli na jednom z budějovických sídlišť. Žena (ročník 1956) tam venčila svého amerického stafordšírského teriéra. Nad psem však ztratila kontrolu a ten napadl nezletilou dívku.

„Povalil ji na zem a pokousal ji. Dívce způsobil tržné rány. Psa od ní odehnal cyklista, který zastavil a pomocí svého kola dívku bránil před útočícím psem,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner. Dívka byla po útoku psa převezena do nemocnice na ošetření.

Policisté i pomocí svědků a reportáží v médiích zjistili, že majitelka psa neuhlídala ve více případech. Lidé dokonce sepsali petici, aby jí zvíře bylo bylo zabaveno.

S odborníky soudního lékařství policisté vyhodnotili a zkonzultovali zranění, která pes dívce způsobil, a zahájili úkony v trestním řízení pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti. Podezřelou je majitelka psa.

„Policisté také posuzovali lokalitu, kde žena psa venčí. S ohledem na dětská hřiště, pohyb dětí a nepředvídatelnou reakci psa a po konzultaci se státním zástupcem, ženu ve středu vyzvali k vydání psa,“ doplnil Matzner.

Rok a půl stará fenka tak skončila v útulku a po dobu vyšetřování případu nesmí být předána nikomu dalšímu. O trestu pro ženu a osudu psa tak pravděpodobně v rámci trestního řízení rozhodne soud.

„Majitelka psa lituje všeho, co se stalo,“ dodal mluvčí.